USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88
Світ

Вчені знайшли єдине місце на Землі, яке не страждає від глобального потепління

Згідно з останніми дослідженнями, проведеними вченими з Університету Вайомінгу, тривалість, протягом якої Єллоустоунське озеро щороку лишається вкритим льодом, не змінюється протягом останнього століття, навіть на тлі зростання регіональних температур.

Сьогодні 00:32

У Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни міста, яке затопили у XX столітті

На Філіппінах неподалік столиці Маніли частково висохла дамба. На її дні виявили руїни давнього міста Пантабанган, який затопили у 1970-х роках для створення водосховища.

Сьогодні 00:15

2 травня: свята, події, факти. День немовляти та перший електричний трамвай у Києві

2 травня відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера, Всесвітній день тунця, Всесвітній день запобігання булінгу, Всесвітній день скрапбукінгу (мистецтва оформлення фотоальбомів) та День немовляти.

Сьогодні 00:00

США запровадили новий пакет санкцій проти Росії

Мінфін США також наклав санкції на майже 60 осіб з інших країн, які дозволяють РФ купувати технології та обладнання з-за кордону.

1 Травня 2024 23:29

Сенат США схвалив заборону імпорту урану з Росії

Росія заробляла 1 млрд доларів щороку на постачанні збагаченого урану до США і була іноземним продавцем №1.

1 Травня 2024 13:56

На півдні Китаю внаслідок обвалу на швидкісній магістралі загинули 19 людей

Унаслідок обвалу дороги на швидкісній автомагістралі в провінції Гуандун на півдні Китаю вранці у середу загинули щонайменше дев’ятнадцять людей.

1 Травня 2024 12:34

У США ув’язнили засновника найбільшої у світі криптобіржі Binance

Binance погодилася виплатити понад 4 мільярди доларів у вигляді штрафів у рамках угоди з прокурорами минулої осені.

1 Травня 2024 12:17

Зрадник з Луцька Тимощук судиться з Українською асоціацією футболу

За відверту проросійську позицію Українська асоціація футболу позбавила Тимощука всіх титулів та нагород, почесних звань, тренерської ліцензії. А Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти волинянина. Тимощук вирішив повернути бодай свої спортивні регалії.

1 Травня 2024 10:38

Лукашенко будує величезну резиденцію під Сочі, – ЗМІ

Резиденція обіцяє бути розкішною, з монолітними залізобетонними стінами, позолоченими ручками на дверях, басейнами, ресторанами та особистим кабінетом, а також має мати озброєну до зубів охорону.

1 Травня 2024 10:21

Politico: У Росії закінчився запас бензину через українські атаки на НПЗ

Ціни на дизельне пальне для російських споживачів різко зросли, тільки за останній тиждень вони подорожчали на 10%. Водночас ціни на бензин сягнули шестимісячного максимуму – зросли на понад 20% з початку року.

1 Травня 2024 09:48

На борту корабля, який затонув біля берегів Іспанії, археологи знайшли новий тип амфори

Вивчення матеріалів амфор дозволило виявити чотири типи керамічних посудин, один з яких знайшли вперше. Нещодавно ідентифікована амфора з випуклим дном більша та важча за інші, її використовували переважно для транспортування олії. Дослідники вважають, що типологія амфор вказує на те, що ймовірним регіоном їх виробництва були Картахени – місто і порт на південному сході Іспанії.

1 Травня 2024 00:34

Жінки, які регулярно вживають авокадо, мають менший ризик розвитку діабету, – вчені

Науковці проаналізували харчові звички та наявність діабету у 25640 мексиканців віком від 20 років, які страждають на ожиріння. Близько 59% з них були жінками, а понад 60% страждали на абдомінальне ожиріння – стан, коли надлишкова жирова тканина накопичується в ділянці черевної порожнини. Учасників поділили на тих, хто їсть і не їсть авокадо.

1 Травня 2024 00:16

1 травня: свята, події, факти. Міжнародний день соняшника та День захисту носорога

Сьогодні світ відзначає День глобальної любові, Свято Весни, Міжнародний день праці, Міжнародний день соняшника, День захисту носорога, День Матері Гуски, День коучера, День перезавантаження таблиці стилів та Європейський день (EuroMayDay).

1 Травня 2024 00:00

У США поширюється пташиний грип, у магазинах перевіряють продукти

Представники служби контролю якості харчових продуктів США перевіряють у продуктових магазинах яловичину, включно з яловичим фаршем, на наявність вірусу пташиного грипу H5N1, який поширюється серед молочної худоби.

30 Квітня 2024 23:38

Норвегія виділяє 600 млн доларів на ППО і гуманітарну підтримку України

30 квітня політичні партії, представлені у парламенті Норвегії, підтримали пропозицію уряду збільшити підтримку України у 2024 році на 7 млрд норвезьких крон – понад 600 млн євро.

30 Квітня 2024 23:18

Сім’я російських шпигунів організовувала вибухи та отруєння в Європі, – ЗМІ

Шапошникові жили в Чехії під виглядом політичних емігрантів. Притулок вони отримали на початку 1990-х, змінивши кілька таборів біженців. Сім’я подала заяву на чеське громадянство. При цьому Шапошников приховав службу в Афганістані, а Шапошникова говорила, що при набутті статусу біженця здала свій український паспорт, хоча продовжувала використовувати його для поїздок до Росії та України.

30 Квітня 2024 22:39

Уряд Польщі змінив закон про допомогу українцям

Рада міністрів Польщі у вівторок ухвалила законопроєкт про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території країни, у якому передбачається подальше скорочення низки пільг українцям і прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах.

30 Квітня 2024 22:03

У Афганістані невідомий відкрив стрілянину в мечеті, є загиблі

Напад стався у понеділок в районі Гузера в афганській провінції Гераті, коли віряни були на вечірній молитві. Озброєний чоловік увірвався в мечеть і відкрив вогонь по людях, після чого втік з місця події. Загинуло семеро людей, серед них – імам мечеті, дитина і п'ятеро дорослих.

30 Квітня 2024 14:14

Система Orphus