USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У США поширюється пташиний грип, у магазинах перевіряють продукти

30 Квітня 2024 23:38
Представники служби контролю якості харчових продуктів США перевіряють у продуктових магазинах яловичину, включно з яловичим фаршем, на наявність вірусу пташиного грипу H5N1, який поширюється серед молочної худоби.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Міністерство сільського господарства Сполучених Штатів заявило, що проводить дослідження по трьох різних напрямах щодо якості яловичини», – зазначається у повідомленні.

Зокрема, фахівці відбирають зразки яловичого фаршу, придбаного у продуктових магазинах у штатах, де молочна худоба має позитивний результат на вірус пташиного грипу H5N1. Крім того, вилучаються зразки м’язової тканини у хворих корів.

Читати ще: Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів

Окремо проводяться дослідження з витривалості вірусу під час приготування яловичого фаршу, щоби встановити, які температури обробки здатні вбити виявлений штам вірусу H5N1.

Міністерство сільського господарства США запровадило комплекс перевірок після того, як Колумбія, куди експортувалося американське м’ясо, видала обмеження на яловичину та продукти з неї через позитивний результат на пташиний грип.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus