USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

США запровадили новий пакет санкцій проти Росії

1 Травня 2024 23:29
Міністерство фінансів США в середу, 1 травня, оголосило санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятись від уже чинних обмежень.

Про це повідомила пресслужба американського відомства.

Пакет санкцій спрямований на російську військово-промислову базу та її програми хімічної та біологічної зброї, а також на фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають РФ купувати компоненти для виробництва зброї або оборонної продукції.

Мінфін США наклав санкції на майже 60 осіб з Азербайджану, Бельгії, Китаю, Росії, Словаччини, Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів, які дозволяють РФ купувати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

Понад 100 організацій в оновленому санкційному списку працюють або працювали в технологічному, оборонному, виробничому та транспортному секторах економіки Росії. Зокрема, до списку увійшла одна з найбільших російських авіакомпаній «Победа».

Обмеження також запроваджено проти низки заводів, зокрема автозаводу «Урал», «Брянського автомобільного заводу», «Ярославського моторного заводу», «Фрязинського заводу потужних транзисторів», «Володимирського заводу прецизійних сплавів» і заводу «Протон».

Серед санкціонованих компаній – «Сибантрацит», компанії з групи IBS і група «Астра». Крім того, до санкційних списків внесено понад 10 морських суден.

Інший блок американських санкцій спрямований проти основних російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових її компонентів, а також на двох постачальників цих товарів із Китаю.

Під нові американські санкції потрапили дві російські компанії, які беруть участь у будівництві газової інфраструктури в Росії – «Нефтегазстрой» та «ВНИПИгаздобыча».

США також запровадили санкції проти понад 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням від санкцій проти Росії або пов’язані з програмами хімічної та біологічної зброї та оборонно-промисловою базою РФ.

Нагадаємо, сьогодні Сенат США проголосував за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії. Тепер його має підписати президент Джо Байден.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марічка Показати IP 2 Травня 2024 07:05
Московська гідра здихає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus