USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

У США ув’язнили засновника найбільшої у світі криптобіржі Binance

1 Травня 2024 12:17
Федеральний суд в Сіетлі (США) ув’язнив на чотири місяці засновника найбільшої у світі криптовалютної біржі Binance Чанпена Чжао за звинуваченням у відмиванні грошей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

При цьому вирок, винесений федеральним судом США в Сіетлі, набагато м’якший, ніж три роки позбавлення волі, які запросили прокурори.

Зазначається, що перед оголошенням вироку у вівторок Чжао, відомий як CZ, вибачився за помилки, допущені на посаді генерального директора Binance – криптобіржі, яку він заснував у 2017 році.

Торік він визнав свою провину за звинуваченням у відмиванні грошей.

Binance погодилася виплатити понад 4 мільярди доларів у вигляді штрафів у рамках угоди з прокурорами минулої осені.

Читати ще: США ввели санкції проти компаній на крипторинку, які допомагали РФ обходити обмеження

Компанія визнала свою участь у боротьбі з відмиванням грошей, незаконному переведенні грошей і порушенні санкційного режиму.

За даними Bloomberg, 47-річний Чжао з особистими статками майже в 40 мільярдів доларів, погодився піти з посади генерального директора криптовалютної біржі та заплатити 200 мільйонів доларів штрафу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus