USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85
Медицина

Лучанка дорогою до пологового народила сина

Того дня жінка з чоловіком перебували на Рівненщині у справах і у неї раптово розпочалася родова діяльність.

1 Травня 2024 17:32

Дівчинку, на яку на Волині напав бійцівський пес, прооперували: повідомили, у якому стані дитина

Дитину було власним транспортом доставлено у місцевий медичний заклад. Далі швидкою її госпіталізували у Волинську обласну дитячу лікарню.

1 Травня 2024 16:41

В Україні спрощують процедуру медогляду для кандидатів в усиновлювачі

Оновлений процес передбачає, що сімейний лікар чи терапевт координуватиме огляд і за потреби скерує пацієнта до лікарів-спеціалістів. Процес фіксуватиметься в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

1 Травня 2024 06:46

Жінки, які регулярно вживають авокадо, мають менший ризик розвитку діабету, – вчені

Науковці проаналізували харчові звички та наявність діабету у 25640 мексиканців віком від 20 років, які страждають на ожиріння. Близько 59% з них були жінками, а понад 60% страждали на абдомінальне ожиріння – стан, коли надлишкова жирова тканина накопичується в ділянці черевної порожнини. Учасників поділили на тих, хто їсть і не їсть авокадо.

1 Травня 2024 00:16

У США поширюється пташиний грип, у магазинах перевіряють продукти

Представники служби контролю якості харчових продуктів США перевіряють у продуктових магазинах яловичину, включно з яловичим фаршем, на наявність вірусу пташиного грипу H5N1, який поширюється серед молочної худоби.

30 Квітня 2024 23:38

«Старі схеми ламають і наводять лад». Роботу Луцької стоматполіклініки вивчають під мікроскопом

До кінця тижня депутати Луцької міської ради мають змогу ознайомитися з діяльністю Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки зсередини: вивчити фінансові показники, оцінити якість надання послуг і дослідити кадрову роботу. Керівництво стоматполіклініки гарантує обранцям громади відкритий доступ до закладу та надає всі необхідні документи для перевірки. Опісля заплановано зустріч із колективом закладу охорони здоров’я та підсумкове засідання.

30 Квітня 2024 18:08

«Усміхається, коли на себе дивиться»: у Луцьку пораненому бійцю відновили череп

Ігор Харкевич — кулеметник з Волині на позивний Гайтавер. 24 червня 2023 року у Вугледарі Донецької області військовослужбовець отримав важке поранення – черепно-мозкову травму. Із серпня він проходить реабілітацію у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни. 12 лютого у Волинській обласній клінічній лікарні йому зробили краніопластику.

30 Квітня 2024 08:10

Вчені припускають, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

Спостереження також показали, що вкрита потом шкіра поглинає вогнестійкі домішки з мікропластику значно краще, ніж суха.

30 Квітня 2024 00:31

«Пацієнт на ногах у перший день після заміни суглоба». Усе про ендопротезування у волинському центрі ортопедії та травматології

Чому сьогодні заміна суглоба – шаблонна операція? Скільки вартують імпланти? Чому хвороби суглобів молодшають? На які болі варто звертати увагу? Чому не потрібно відтягувати візит до лікаря й займатися самолікуванням? Як відбувається ендопротезування? І як швидко прооперований пацієнт може повертатися до звичного життя?

29 Квітня 2024 12:17

У Волинській обласній лікарні канадські хірурги провели операції з реконструкції обличчя п'ятьом військовим

Високотехнологічні полімерні й титанові імпланти виготовили в Канаді індивідуально для кожного пацієнта за попереднім 3D-реконструктивним моделюванням, проведеним на етапі планування операцій. Їх установлення забезпечило реконструкцію важких каліцтв склепінь черепа, обличчя та щелепно-лицьової ділянки.

29 Квітня 2024 11:45

Cтійкі до ліків бактерії можуть поширюватися від людей до диких тварин

Стійкі до антибіотиків бактерії стали серйозною проблемою в Японії та за кордоном. Вважається, що такі бактерії все більше поширюються через надмірне або неправильне використання антибіотиків, зокрема, коли пацієнти припиняють приймати ліки, поки мікроби залишаються в їхньому організмі.

28 Квітня 2024 00:17

На Волині – напружена ситуація з деякими вакцинокерованими інфекціями

24 квітня 2024 року в Україні загалом та на Волині зокрема, стартував Всесвітній тиждень імунізації. Триватиме він до 30 квітня. Його мета нагадати людям та батькам про важливість імунізації дітей.

26 Квітня 2024 21:32

Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів

Внаслідок зміни клімату у країнах Європи поширюються захворювання, які передаються через укуси комарів. Йдеться, зокрема, про лихоманку Денге та малярію.

26 Квітня 2024 06:45

Ліки дають позитивну дію: викладачці Лесиного вишу потрібна допомога на лікування

Ось уже пів року викладачка філософії Волинського національного університету імені Лесі Українки Опейда Людмила Миколаївна проходить дороге лікування у Львові. У жінки діагностували захворювання печінки, через яке влітку минулого року лікарям довелося прооперувати пацієнтку. Хвороба не відступила повністю, і щоб зменшити її вплив на організм, потрібно лікуватися спеціальними препаратами.

25 Квітня 2024 08:59

«Хочу швидше стати на ногу та далі двіжувати»: 22-річний воїн з Волині проходить реабілітацію на Дніпропетровщині

Віктор після завершення строкової служби встиг побути вдома кілька місяців. Каже: розпочалося повномасштабне вторгнення РФ, тож вирішив піти добровольцем. Хлопець весь час воював на Херсонському напрямку. В лютому 2024 року автівку, в якій він їхав, атакував російський дрон. Друг Віктора загинув на місці, а його врятували бійці іншої бригади. Військовий втратив праву ногу та переніс понад 10 операцій.

24 Квітня 2024 20:54

Кінцівку вирвало на будівництві: луцькі хірурги пришили руку 37-річному волинянину

15 квітня чоловіка доправили до лікарні з відчленуванням променевого запʼясного суглоба. Рука ледь трималася на залишках шкіри. Його відразу взяли в операційну. Лікарям довелося складати і фіксувати кістки, під мікроскопом зшивати артерії, вени, нерви та сухожилки.

24 Квітня 2024 10:05

Можна отримати консультації лікарів: волинян кличуть відвідати «Територію здоров’я»

Під час виїзних заходів діють різні локації, де можна отримати медичні послуги без направлень і черг, перевірити стан здоров’я за ключовими показниками, отримати консультації лікарів різних спеціальностей та фахові роз’яснення щодо здорового способу життя, правильного харчування, технік самодопомоги для покращення психологічного стану.

23 Квітня 2024 15:47

Вчені виявили здатність мікропластику проникати в клітини мозку

У результаті дослідження, проведеного турецькими вченими, було виявлено здатність мікропластику проникати в клітини мозку. Вчені продовжують з’ясовувати, чи впливає мікропластик на появу таких захворювань, як-от хвороба Альцгеймера, інсульт та інші.

22 Квітня 2024 00:34

Система Orphus