USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Литва готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр оборони

25 Квітня 2024 15:51
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Втім, влада країни стежить, як це планує реалізувати Польща.

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передає УНІАН з посиланням на Delfi. За його словами, країна поки що не розглядає конкретних заходів для цього і стежить за тим, які рішення ухвалить Польща.

«Ніхто, звісно, не буде їх збирати і відвозити в Україну – цього не буде. Але (ймовірний варіант обмеження цих осіб) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах – це варіанти, які я чую і від польської сторони. Тож давайте почекаємо і подивимося, який варіант вони запропонують. Можливо, він підійде і для Литви», – зазначив Кащюнас.

Литовський міністр додав, що наразі важко оцінити точну кількість чоловіків-українців призовного віку, які перебувають у Литві.

Читати ще: Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Нагадаємо, від 23 квітня консульства України припинили надання послуг чоловікам призовного віку. Тепер вони зможуть лише оформлювати документи для повернення до України.

В ЄС відреагували на припинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном і наголосили, що «взяли до відома» таке рішення Києва. Втім, в комісії не повідомили – підтримують його чи ні.

25 квітня Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи.

Раніше ми писали, що станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 мільйона українців, з яких близько 860 000 – дорослі чоловіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 25 Квітня 2024 18:26
а то добре
Патрiот Показати IP 25 Квітня 2024 21:03
Молодцi.
Правда Показати IP 26 Квітня 2024 07:16
Скоро всі країни Європи заявлять про це і це правильно і справедливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus