USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Пʼятикласниця з Луцька – призерка Міжнародного конкурсу знавців української мови

4 Травня 2024 20:24
Щорічно 9 листопада стартує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Його проводять у чотири етапи, а переможцям призначають щомісячні стипендії Президента України.

Цьогоріч серед 14 найкращих знавців рідної мови – волинянка Марта Ревко, інформують у Волинській ОВА. Це учениця 5-го класу луцького ліцею №22. Її учителька – Тетяна Миколаївна Парадовська – за останні кілька років підготувала чотирьох стипендіатів міжнародних конкурсів з української мови.

Як пише НУШ, усі 14 переможців з 1 вересня 2024 до 1 вересня 2025 року щомісяця отримуватимуть стипендію Президента України. Для учнів закладів загальної середньої освіти вона становитиме 1420 гривень на місяць.

Читати ще: Як змінились погляди українців на рідну мову за рік війни. Опитування

Довідка

9 листопада 1999 року стартував перший Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Його мета – сприяти утвердженню статусу і престижу української мови, виховання поваги до культури й традицій українського народу. У конкурсі беруть участь як українці, так і особи інших національностей, які знають українську мову і послуговуються нею. Тож за останні роки кількість учасників інтелектуального змагання сягнула 5 млн людей з-понад 20 країн світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus