USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Японії знайшли новий вид лілії

5 Травня 2024 00:31
Дослідники з Кіотського університету та Столичного університету Осаки виявили й описали новий вид із роду лілії – японську Lilium pacificum.

Про це повідомив Університет Осаки, передає Бабель.

Серед характеристик, які відрізняють нововиявлену лілію від інших сукашіюрі (Lilium maculatum, або ж лілія плямиста – це рослина сімейства лілійних , що походить з Японії. На батьківщині її називають сукашіюрі, – ред.), є її пелюстки, які на кінчиках вигнуті майже як кігті.

Подорожуючи Японією, щоб спостерігати за ліліями, фіксувати зображення, збирати зразки й отримувати ДНК із рослинних матеріалів, дослідники провели детальний аналіз форми та структури рослин. Результати їхньої роботи змінюють традиційну класифікацію на вісім таксонів, включаючи те, що вони назвали Lilium pacificum – це перший новий вид японської лілії за 110 років. Востаннє новий вид відкрили в 1914 році.

Читати ще: Вчені відкрили новий вид титанозавра

Lilium pacificum росте на прибережних територіях, що виходять до Тихого океану, на острові Хонсю, від префектури Ібаракі на південь до префектури Сідзуока та островів Ізу.

«Ґрунтуючись на новому розумінні цих восьми таксономічних груп, ми виявили, що сім є ендемічними для Японії, кожна з них адаптована до свого середовища – чи то прибережне чи гірське, і ці групи розвивають свої унікальні риси», – зазначив доцент Вищої школи наук Столичного університету Осаки Сейт Ватанабе.

Загалом у світі існує понад сто видів лілій, які ростуть переважно в Північній півкулі в Євразії. Найчастіше їх можна зустріти в лісах, іноді в горах чи долинах. В Україні в дикорослому стані є тільки один вид – лілія лісова, або саранка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus