USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88
Культура

У Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни міста, яке затопили у XX столітті

На Філіппінах неподалік столиці Маніли частково висохла дамба. На її дні виявили руїни давнього міста Пантабанган, який затопили у 1970-х роках для створення водосховища.

Сьогодні 00:15

2 травня: свята, події, факти. День немовляти та перший електричний трамвай у Києві

2 травня відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера, Всесвітній день тунця, Всесвітній день запобігання булінгу, Всесвітній день скрапбукінгу (мистецтва оформлення фотоальбомів) та День немовляти.

Сьогодні 00:00

«Перша мандрівна бібліотека України»: до Луцька приїхали працівники Луганської книгозбірні

До Луцька приїхала команда працівників Луганської обласної бібліотеки. На Волинь вони прибули в рамках проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер».

1 Травня 2024 23:47

На борту корабля, який затонув біля берегів Іспанії, археологи знайшли новий тип амфори

Вивчення матеріалів амфор дозволило виявити чотири типи керамічних посудин, один з яких знайшли вперше. Нещодавно ідентифікована амфора з випуклим дном більша та важча за інші, її використовували переважно для транспортування олії. Дослідники вважають, що типологія амфор вказує на те, що ймовірним регіоном їх виробництва були Картахени – місто і порт на південному сході Іспанії.

1 Травня 2024 00:34

1 травня: свята, події, факти. Міжнародний день соняшника та День захисту носорога

Сьогодні світ відзначає День глобальної любові, Свято Весни, Міжнародний день праці, Міжнародний день соняшника, День захисту носорога, День Матері Гуски, День коучера, День перезавантаження таблиці стилів та Європейський день (EuroMayDay).

1 Травня 2024 00:00

У Луцьку та на Волині з дитячою і дорослою програмами виступить НАОНІ Оркестра

19 травня у Луцьку відбудуться два концерти НАОНІ – дитячий під назвою «Чарівна паличка диригента» та програма для дорослих «Світові хіти».

30 Квітня 2024 19:09

У Києві демонтують пам’ятник «Переяславська рада»

У Києві комунальні служби розпочали демонтаж скульптурної композиції на честь Переяславської ради під Аркою дружби народу, яка перейменована у Арку свободи українського народу.

30 Квітня 2024 13:23

Монатіка помітили на вулицях Луцька у кріслі колісному

Відомий артист Дмитро Монатік завітав до Луцька разом із захисником, ветераном російсько-української війни Олександром Тереном.

30 Квітня 2024 12:49

30 квітня: свята, події, факти. День прикордонника та інавгурація першого президента США

Також світ відзначає Міжнародний день джазу, Міжнародний день свічкаря, День зачіски та Всесвітній день мобільності та доступності.

30 Квітня 2024 00:00

Заміський комплекс Gosti поблизу Луцька запрошує на відкриття та великий сольний концерт Максима Бородіна

Максим Бородін пройшов шлях від вуличного артиста до популярного співака з багатотисячною аудиторією. Широкому загалу він став відомим завдяки участі у шоу «Голос країни-12». Серед найвідоміших пісень артиста – романтичний хіт року «Якби не ти», який розкриває всю важливість та силу справжніх почуттів.

29 Квітня 2024 17:47

У музеї біля Луцька створювали писанки із зернових культур. Фото

Зернівка – один із найдавніших видів писанкарства, де яйце прикрашають фігурками із зернят та насіння. Для декору використовують гречку, пшеницю, горох, ячмінь, мак, кукурудзу тощо. Захід за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відвідали понад 90 юних поціновувачів народних традицій.

29 Квітня 2024 08:59

Мав бивні замість зубів: відтворили зовнішність гігантського доісторичного лосося

П’ять мільйонів років тому води Північної Америки були домом для колосального лосося, розміри якого змушують сучасних представників виду виглядати мініатюрними. Цей давній лосось, який, можливо, досягав довжини 2,7 метра, був спочатку прийнятий за вид з довгими іклами, схожими на шаблезубого тигра. Проте останні дослідження вказують на те, що насправді він мав шипоподібні бивні.

29 Квітня 2024 00:32

28 квітня: свята, події, факти. День охорони праці та Вербна неділя

Сьогодні відзначають Всесвітній день охорони праці, Всесвітній день здорового робочого середовища, Всесвітній день диско-суп, День «Поцілунок коханого або коханої», День Кубікла, День біологічного годинника, День обізнаності про волосяні грудки у шлунку в тварин, День читання великої поезії, Міжнародний день пам’яті всіх жертв праці.

28 Квітня 2024 00:00

26 квітня: свята, події, факти. Річниця трагедії на ЧАЕС, вийшло перше видання «Кобзаря» Шевченка

Також 26 квітня – Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, Міжнародний день інтелектуальної власності, Всесвітній день пілотів, День шкали Ріхтера, День «обійми» друга, День деніму (День джинсів), Міжнародний день собаки-поводиря, Міжнародний день секретаря, Всесвітній день бурлеску та Всесвітній день канцтоварів.

26 Квітня 2024 00:00

В Австрії за 30 млн євро продали картину Густава Клімта, зниклу 100 років тому

В аукціонному домі im Kinsky розповіли, що картина загубилася до Другої світової війни. Хто був останнім власником і продав картину, не розголошується.

25 Квітня 2024 23:33

Понад 1130 писанок: у Луцьку проводять конкурс-виставку «Писанковий дивосвіт»

У Луцькій художній школі розпочала свою роботу виставка писанок, виконаних учнями цього мистецького навчального закладу та загальноосвітніх шкіл громади у рамках у традиційного передвеликоднього конкурсу «Писанковий дивосвіт».

25 Квітня 2024 20:51

У Луцьку дітям військових влаштовують мульттерапію. Фото

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва дітей із родин військових, ветеранів бойових дій та загиблих Героїв влаштовують заняття з мульттерапії. Дітлахи створюють персонажів із пластиліну, після чого знімають про них мультфільми.

25 Квітня 2024 17:00

Система Orphus