USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Ми в руїні»: польські підприємці вимагають у фермерів негайно розблокувати кордон з Україною

22 Квітня 2024 08:42
Люблінський воєвода отримав кілька десятків листів від підприємців, які опинилися на межі банкрутства через уже кількамісячну блокаду польсько-українського кордону.

Про це пише польське видання Wiadomosci.

«Це і логісти, і експедитори, і транспортники, але ще й перевантажувальні термінали. Деяким загрожує банкрутство, інші масово звільняють працівників», – розповідає люблінський воєвода Кшиштоф Коморський.

Один із підприємців Яцек Корженєвський поскаржився, що від початку блокування кордону оборот його компанії впав приблизно на 60%. Зараз у нього працюють 80 людей, але вони можуть залишитися без роботи, якщо ситуація затягнеться.

«Не може бути, щоб одна соціальна група переслідувала свої цілі за рахунок інших підприємців, робочих місць і наших компаній. Це боляче, тому що ми не тільки втрачаємо фінансову ліквідність, але ми також втрачаємо ринок, на якому працювали багато років. Йдеться не лише про підприємців, а й про сотні робочих місць», – сказав Корженєвський.

Він скаржиться, що через блокування прикордонних переходів польські експортери та імпортери втрачають ринок збуту в Україні, а також втрачає роль транзитної сторони. Натомість цю роль отримала Румунія.

«Через збройний конфлікт Україна зараз не має жодного морського порту. Ми тут, на сході (Польщі, – ред.), як і польські порти, сподівалися, що візьмемо на себе транзит товарів, які йдуть з Китаю в Україну. Але сьогодні наші клієнти перенаправляють ці товари в румунські порти, а звідти везуть в Україну», – каже Корженєвський.

«Ми не можемо вести звичайну господарську діяльність. Як одна незадоволена соціальна група може призвести до банкрутства іншої галузі? Ми в руїнах. Скільки можна блокувати перетин кордону?» – запитує Маріуш Шаруга, комерційний директор логістичної компанії з Холма.

Нагадаємо, що 20 квітня поляки розблокували два пункти пропуску на кордоні України – «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець».

Як відомо, поляки протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
психіатр Показати IP 22 Квітня 2024 08:57
Фермери стійте і чекайте Путіна, а ні то на ровери та до Канади, але там теж українці
Не лях Показати IP 22 Квітня 2024 10:10
Українці повинні бойкотувати польську сільгосппродукцію. Пся крев.
123 до Не лях Показати IP 22 Квітня 2024 10:41
якого милого бойкотувати, як вона і смачніша і дешевша
Анонім до 123 Показати IP 22 Квітня 2024 12:50
Коли це вона стала смачнішою і дешевшою? Ціна така ж, або вища, а смакові якості ті ж.
Олена Показати IP 22 Квітня 2024 10:38
Від початку цього бардака не купую польську продукцію принципово, і всі мої друзі, родичі і знайомі теж. Не вихід, звичайно, але...
123 до Олена Показати IP 22 Квітня 2024 11:07
в нас демократія в державі, то вільний вібір кожного купляти чи ні. Я куплю, бо мені смакує!
Анонім до 123 Показати IP 22 Квітня 2024 12:51
Демократія призупинена на час війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus