USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку обікрали військовослужбовця. Нині він безвісти зниклий

8 Травня 2024 07:49
Волинянина обвинувачують у тому, що восени минулого року він просто з кишені витяг 20 тисяч гривень у військового, який перебував у відпустці. На засідання до Луцького міськрайонного суду прийшла мама потерпілого. Її син нині вважається зниклим безвісти.

Зловмисника вдалося затримати буквально відразу. Поліцейські оперативно встановили особу злодія. Ним виявився 33-річний житель Луцького району, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Він був у відпустці. Йому дали 15 днів. Він приїхав у Млинів, щоб його відмітили. Їхав, зняв гроші, щоб передати синові. І тут на автостанції в нього вкрали гроші. Як вкрав, його доганяли і він викинув ту суму грошей. Його доганяв працівник поліції. Він мав тоді вихідний, був у цивільному одязі. Потім було опізнання. Він його впізнав», – розповіла мама потерпілого.

У прокуратурі повідомили, що 9 жовтня до поліції надійшла заява від 42-річного жителя Рівненської області. Чоловік повідомляв, що на луцькій автостанції в нього з кишені невідомий викрав понад 20 тисяч гривень. Злодій із грошима відразу ж почав тікати. При затриманні у зловмисника вилучили викрадені гроші, які грабіжник намагався викинути.

«9 жовтня 2023 року близько 12:00 на території автостанції №1 міста Луцька ним було викрадено 20 500 гривень у потерпілого Миколи Миколайовича. В судовому засіданні Петро свою вину визнав, показав, що дійсно викрав гроші. Був затриманий очевидцями вказаного кримінального правопорушення. Наведені обставини в суді підтвердили свідки. Окрім того, вина підтверджується іншими письмовими доказами, зокрема записами з камер відеоспостереження», – прокоментував прокурор Олександр Шпота.

Варто відзначити, що обвинувачений раніше судимий і тільки в червні минулого року звільнився з місця позбавлення волі. Відносно нього на момент злочину вже були розпочаті кримінальні провадження в інших районах Волині, зокрема в Камінь-Каширському. Також вступив у дію вирок Любешівського районного суду. Тому поки триває суд, обвинувачений перебуває під вартою.

Читати ще: Як у волинського воїна видурили пів мільйона гривень «на бізнес»

Прокуратура наполягла на майже максимальному терміні за інкриміновану статтю 186 частини 4 Кримінального кодексу України – вчинення грабежу у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану.

«Неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів. Обрати покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі. На підставі статті 70 частини 4 повністю зарахувати невідбуте покарання за вироком Любешівського районного суду та визначити остаточне покарання – дев’ять років позбавлення волі. Строк тримання під вартою рахувати з моменту затримання. Речові докази, кошти, – повернути матері потерпілого», – наголосив прокурор Олександр Шпота.

Найбільш емоційна частина цієї історії – в тому, що потерпілий є військовослужбовцем. Грабіж трапився тоді, коли він перебував у відпустці. Після цього інциденту воїн повернувся на службу і нині вже тривалий час вважається зниклим безвісти.

На судовому засіданні матір зі сльозами на очах розповіла: вірить у те, що її син живий.

«Забрали його на передову. Населений пункт Богданівка Бахмутського району Донецької області. В листопаді його забрали, а 22 грудня я отримала сповіщення про те, що він пропав безвісти. 16 грудня йому виповнилося 42 роки. Я подзвонила 16 грудня, 17 грудня, а 18 грудня він не вийшов на зв’язок. 22 грудня нам додому з військкомату принесли сповіщення, що пропав безвісти. П’ятий місяць ми про нього нічого не знаємо. Я думаю, що він живий, що він у полоні», – сказала матір військовослужбовця.
Під час судового засідання обвинувачений переконував, що щиро розкаюється в скоєному, і просив пробачення в матері потерпілого.

«Оскільки потерпілого немає, я в мами потерпілого прошу пробачення. Вибачте, будь ласка… Так вийшло. Якби я, може, не був випивший, такого не сталося би. Я у вас прошу пробачення. Його вже не вернемо. Від мене дуже великі співчуття. Пробачте мені, будь ласка», – сказав обвинувачений.

Адвокат Ольга Руденко-Сукач просила більш м’яке покарання для свого підзахисного.

«Розпорядитися викраденими коштами в Петра не було можливості… Його затримали. Він зрозумів, що його дія протиправна, тому гроші були скинуті. Він щиро розкаявся, попросив вибачення, визнає повністю свою вину», – наголосила захисниця.

Вирок Луцького міськрайонного суду стане відомий пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ольга Показати IP 8 Травня 2024 10:59
Хай скінчиться та жахлива війна, хай вернуться люди з полону. А злодії горітимуть в пеклі- так написано в Біблії.
Олена Показати IP 9 Травня 2024 08:24
Усі злодії щиро каються у суді, а потім продовжують красти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus