USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Поляки зняли блокаду з двох пунктів пропуску на кордоні з Україною

20 Квітня 2024 11:53
Рух українських вантажівок у пунктах пропуску «Шегині-Медика» та «Краківець-Корчова» на кордоні з Польщею відновлено.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі Українській правді.

Прикордонна варта Республіки Польща повідомила українських прикоронників, що 20 квітня після 09:00 за київським часом завершилася акція протесту перед пунктами пропуску «Шегині-Медика» та «Краківець-Корчова».

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у двох напрямках відбувається у звичайному режимі.

За даними ДПСУ, на цей час на в’їзд в Україну перед цими пунктами пропуску очікують понад 1700 вантажівок.

Водіїв та перевізників просять врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень та відстежувати стан роботи пунктів пропуску на офіційних ресурсах Держприкордонслужби.

За словами Демченка, станом на ранок суботи 20 квітня заблокованими для українських вантажівок залишаються два напрямки: ПП «Ягодин–Дорогуськ» та «Рава-Руська–Гребенне».

На цих напрямках польські фермери зовсім не пропускають вантажні транспортні засоби в бік Польщі, у бік України – певну кількість вантажівок. Сукупно в чергах на території Польщі навпроти цих пунктів пропуску наразі приблизно 650 вантажівок.

Як відомо, поляки протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus