USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Сцена на даху: в луцькому парку – нова цікава локація. Обіцяють ще душ

8 Травня 2024 12:21
На даху – сцена, позаду – душ, поруч – рукомийник. У луцькому парку відкрили незвичну локацію – кафе, де влаштовуватимуть концерти. Як запевняють власники, сцену артистам надаватимуть безплатно, ще й з обладнанням та інструментами – вилазь на дах і співай.

Внизу – кафе, а над головою – сцена. На вході в луцький парк імені Лесі Українки з'явилася цікава локація – «Променад». З вигляду – звичайне кафе, але з незвичайним дахом. Там спорудили величезний майданчик для виступів. І вже організували днями перший концерт, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

Зі сцени – вигляд на фонтани, вхід у парк. Площа з цієї висоти нагадує амфітеатр. «Дуже було би кепсько не зробити тут сцену», – наголошує підприємець Леонід Баглай.

Тут може виступати будь-хто. Все, що треба, – написати на сторінку закладу. За оренду сцени платити не треба. Власник цього об'єкту – Леонід Баглай. Той, що відкрив «Луцькі Венеції» – кав'ярні на воді в центральному та парку 900-річчя.

«Я даю людям у безоплатне користування апаратуру – це світло, звук, фортепіано, мікрофон. Просто для того, щоб вони реалізовували себе на сцені. Абсолютно будь-які заходи, крім комерції», – говорить Леонід Баглай.

Він переконаний, що цьому майданчику будуть раді й у міськраді. Бо для заходів у парку більше не доведеться орендувати сцену й апаратуру – виступати можна буде на даху кафе.

«Інженерами було пророблено цю конструкцію таким чином, що на неї можна поставити ще триповерховий будинок», – каже Леонід Баглай.

Унизу – невеличке кафе. Повністю його ще не відкрили, працює лише на виніс. Тут є кілька видів морозива, кавові напої, чаї, соки й вода. Згодом з'являться й кондитерські вироби.

«Кажуть: ставте вищі ціни. Я кажу: уявіть, що прийшла мама з двома дітьми. Діти будуть їсти, але в неї бажання повернутися не буде. Тому я ставлю таку ціну. Я більше виходжу з прохідної кількості, а не із завищеної ціни», – говорить підприємець Леонід Баглай.

Приміщення самого кафе нині засклене. Щойно тут завершать роботи, всі вікна відчинять, створять прохідну терасу. На зиму заклад не закриватимуть, завдяки тепловим насосам тут не буде холодно. Щодо інтер'єру, то в залі стоятимуть шахматні столи, фортепіано, мікрофон, будуть настільні ігри, бібліотека, яку можна поповнювати чи брати книжки додому. А ще завдяки цьому закладу центральний парк матиме ще одну вбиральню.

«Буде вільний доступ. Її будь-хто зможе відвідати. Поруч із вбиральнею буде відкритий умивальник. Не просто антисептик у кафе, а умивальник у парку, рукомийник, який можна буде використовувати», – зазначає Леонід Баглай.
Читати ще: Від романтичного побачення до акустичного концерту: у парку імені 900-річчя запрацювала «Луцька Венеція»

Також буде душова. Не в кафе, а поруч. «Вона вже зварена й чекає монтажу. Воду я провів. Фактично спортсмени зможуть вільно приймати душ після пробіжок. Вона стоятиме за «Променадом», тобто це буде літній душ», – анонсує Леонід Баглай.

Біля кафе буде безплатний вайфай. Тут додадуть зелені, поставлять лавки, годівниці для пташок, білок і не тільки. «Тут будуть спеціальні поїлки для собак та інших домашніх улюбленців», – додає підприємець.

Безплатний інтернет, сцена, вбиральня, душ, книги, фортепіано.... Саме всі ці зручності, переконаний підприємець, допоможуть йому заробляти. Глядачі й слухачі концертів, користувачі вайфаю і навіть ті, хто просто скористається вбиральнею закладу чи зайде туди помити руки, захочуть купити тут кави, води, морозиво чи тістечко.

Щодо вкладень, то, каже підприємець, частково це гранти, але переважно кредити. «Я встиг узяти кредити під малі відсотки і мені це дуже допомогло. «Приватбанк» посприяв, бо побачив мої попередні кредитні історії. І також мені допомогли центр Дія.Бізнес, наш центр зайнятості», – говорить Леонід Баглай.

Нині заклад дозбирує бібліотеку. Власник просить приносити українську літературу й за можливості музичну апаратуру, що допоможе розкрити таланти лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Снайпер Показати IP 8 Травня 2024 13:34
Ветеранам, учасникам бойових дій ...... вхід і усе безкоштовне. Депутатам, мажорам з бронню ....усіх рівнів ціна на усе в 3 рази більша

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus