USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Блокада кордону польськими перевізниками: в Україні почалися проблеми з постачанням пального

26 Листопада 2023 08:40
Через затяжну блокаду кордону польськими перевізниками в Україні почалися проблеми із постачанням пального.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, передає УНІАН.

Водночас ситуація на кордоні не є критичною для експорту зерна, зауважив чиновник в ефірі телемарафону. Україна може експортувати продовольство залізницею, а також через чорноморські та дунайські порти.

При цьому Дмитрасевич наголосив, що блокування руху вантажівок через кордони між Україною та Польщею знижує рівень продовольчого експорту.

Читати ще: Близько двох десятків українських водіїв, які застрягли на польському кордоні, просять про евакуацію

«Нам вдається врівноважувати ситуацію. Але ми бачимо проблеми з таким важливим постачанням, як, наприклад, паливо для України. Це теж треба враховувати», – пояснив заступник глави Мінагрополітики.

Нагадаємо, наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року.

Читати ще: Українські перевізники заблокували трасу для поляків у відповідь на блокування кордону

Згодом стало відомо, що до блокади українського кордону, яку організували польські перевізники з вимогою «справедливої конкуренції», може бути причетна Росія. Вплив Москви також може мати місце у аналогічних діях в Словаччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus