USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинянка крала мобільні телефони і тепер сяде за ґрати

2 Травня 2024 07:15
Волинянка крала мобільні телефони. Нещодавно в апеляційному суді просила її надто сильно не карати. Мовляв, усвідомила провину й має намір стати на шлях виправлення.

Чи повірив суд обвинуваченій та яке покарання врешті призначив – у сюжеті ТРК «Аверс».

В Апеляційному суді Волинської області розглянули справу крадійки, яка оскаржувала вирок суду першої інстанції – п’ять років за ґратами.

За версією слідства, завітавши в гості до свого нового знайомого, жінка не тільки випила, але й поцупила в господаря телефон орієнтовною вартістю 5000 гривень. Ще один ґаджет вона вкрала в перехожого в Нововолинську. Через кілька днів викрала мобільний телефон у чергового знайомого.

Жінка раніше судима та, за словами прокурора, не бажає виправлятися.

«Раніше була судима за вчинення кримінальних правопорушень. Відбувала реальне покарання в місцях позбавлення волі. Проте в подальшому не стала на шлях виправлення і продовжує займатися злочинною діяльністю», – прокоментувала прокурор Оксана Яковлєва.

Свою провину жінка визнала. Зі слідством співпрацювала та навіть компенсувала завдані збитки. З її слів, викрадені телефони продавала або здавала в ломбард, а кошти витрачала на власні потреби.

«Я хотіла б, щоб ви мені повірили. Я розкаююся в тому злочині, що я зробила. Хочу, щоб мені повірили», – наголосила підсудна.

Суд першої інстанції визнав її винною і призначив п’ять років ув’язнення. Жінка вирішила шукати розуміння та співчуття в апеляційному суді.

«Звертаю увагу, що в кримінальному провадженні є кілька пом’якшувальних обставин, які в сукупності дозволяють суду застосувати статтю 69. Апеляційну скаргу в тій частині підтримую повністю. Звертаю увагу, що суд визнав, що моя підзахисна розкаялася, добровільно сприяла розкриттю злочину, відшкодувала повністю збитки потерпілим. Окрім цього, я звертаю увагу на те, що в неї один син виконує свій громадянський обов’язок. Другий є нормальною людиною, має сім’ю, готовий взяти опіку і фінансову, і духовну над своєю мамою та дати їй останній шанс у житті виправитися», – наголосив адвокат Микола Соколов.
Читати ще: Судять волинянина, який вкрав електросамокат і телефон під час іститового терміну

І вже тут до аргументів підсудної та її захисника частково дослухалися. Апеляційний суд призначив обвинуваченій нове покарання.

«Залишити призначене покарання за ч. 2 ст. 190 ККУ у виді позбавлення волі на строк один рік. Призначити за ч. 4 ст. 185 ККУ покарання з застосуванням ст. 69 ККУ у виді позбавлення волі на строк два роки», – оголосив суддя Олег Клок.

Залишається сподіватися, що жінка справді стане на шлях виправлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus