USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У МЗС представили цифрового речника з консульських питань Вікторію Ші

1 Травня 2024 10:55
МЗС України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ.

Про це йдеться на сайті відомства.

Представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини – української співачки Розалі Номбре, яка погодилася виступити в ролі прототипу для представниці. Команда проєкту відзняла та оцифрувала її.

Важливо зазначити, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія Ші.

Читати ще: МЗС заявляє, що призупинення консульських послуг чоловікам за кордоном не порушує права людини

«Моє імʼя символізує нашу головну мету – перемогу України, а прізвище – штучний інтелект, який мене створив. Моя робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України», – заявила Вікторія Ші в своєму вітальному відеозверненні.
Аватар виходитиме в ефіри на ТБ і радіо в кризові моменти і під час резонансних подій, коли МЗС отримує десятки запитів. Це має розвантажити відомство. Вікторія розмовляє англійською та українською. На відео з ШІ додаватимуть спеціальний QR-код, який перекидатиме на офіційну сторінку МЗС із заявою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ццц Показати IP 1 Травня 2024 11:10
Знову якусь мавпу призначили не українську нехай іде вафлю жує
Все по феншую до Ццц Показати IP 1 Травня 2024 12:46
Майбутнє населення України.
Хммм Показати IP 1 Травня 2024 12:14
Дуже якісно зроблений ШІ, виглядає як жива і голос дуже реалістичний. Хто розробник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus