USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У Південній Америці виявили новий вид карликових оленів

4 Квітня 2024 00:18
У центральній частині Анд у Перу виявили новий вид карликових оленів, що стало першим відкриттям подібного роду у Південній Америці за останні понад 60 років.

Про це пише Т4.

Раніше вчені знали про існування лише двох видів найменших у світі оленів – пуду, розділених на південний та північний. Однак під час досліджень у північних районах дослідник Хав’єр Барріо помітив оленів, які відрізнялися від звичних.

Команда науковців провела генетичні тести та морфологічні аналізи, які показали, що північний пуду можна поділити на два окремі види. Новий вид отримав назву Pudella carlae на честь біолога Карли Гаццоло і, за даними досліджень, поширений виключно у сухих долинах Уанкабамба в Перу.

Читати ще: Вчені зняли на відео надзвичайно рідкісного колібрі, який раніше вважався вимерлим

Це відкриття також призвело до відновлення роду Pudella, запропонованого ще у 1913 році. P. carlae відрізняється за розміром, забарвленням та морфологією від своїх родичів. Цей вид легше 7-9 кг та має висоту близько 43 см у плечі. Хутро має насичений червонувато-коричневий або оранжево-червоний колір, що робить його особливо привабливим.

Відкриття нового виду пуду ставить нові питання щодо його походження та еволюції, а також збагачує різноманітність оленевих у Південній Америці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus