USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Квести, запуск дронів і тренінги з психологом. У Луцьку триває табір для підлітків

Сьогодні 17:48
Посиденьки біля вогнища, вишколи зі стрільби, запуску дронів і першої домедичної допомоги, квести та тренінги з надання психологічної підтримки: молодь із Луцької громади яскраво та насичено проводить час у таборі «Camp of emotions», забувши на кілька днів про ґаджети та новини.

Табір психоемоційного відновлення підлітків триває в Луцьку 19-21 серпня. Тут – 23 учасники віком 12-16 років.

Цікаве й корисне дозвілля для молоді організовують Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Луцький міський молодіжний центр та партнери.
Читати ще: Ігри, майстеркласи та аквагрим: у центрі Луцька – сімейний захід «РіД». Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці Катерина Шкльода пригадала, що подібний табір для дітей військовослужбовців Фонд разом із партнерами організовував минулого літа. І деякі учасники торішнього таборування долучилися до заходу й цього разу.

«Цього року за численними заявками дітей і їхніх батьків ми вирішили повторити табір, адже отримали дуже багато схвальних відгуків. Такі заходи потрібні в будь-який час, адже завдяки ним діти корисно проводять своє дозвілля, пізнають правильні цінності, вчаться піклуватися про себе, виявляти свої емоції та ними керувати. Це ті знання, які вони, можливо, не зможуть отримати в школі чи якомусь іншому місці. А тут у дружній атмосфері підлітки гарно засвоюють ці важливі навички», – наголосила Катерина Шкльода.
Вона додала, що протягом трьох днів молодь емоційно відпочиває, адже серед учасників – діти військовослужбовців і переселенці, які звикли сидіти в ґаджетах і постійно моніторити новини.

«Ми щиро раді, що по завершенню таких заходів підлітки говорять, що їхній психоемоційний стан покращився, що вони знайшли нових друзів і, звісно, якісно відпочили», – сказала голова правління Фонду Ігоря Палиці Катерина Шкльода.
Читати ще: Проїзд турбокільця і виготовлення флікерів: у Луцьку – велоквест для дітей. Фото

Під час табору з підлітками працює практичний психолог, голова ГО «Територія можливостей ДЕЙЛО» Людмила Мельник. Вона допомагає їм справитися з непростими емоціями та вчить боротися зі страхом, злістю.
«Це хороша тенденція, коли створюється певне середовище, де діти можуть під час різноманітних активностей заводити нові знайомства, ділитися емоціями, переживаннями, бути відкритими до однолітків. Моя функція, окрім налаштування дітей на навчальний процес, полягає в тому, аби навчити підлітків надавати першу психологічну допомогу в рамках тренінгу «Я підтримую друзів». Основний меседж цього тренінгу полягає в тому, що навіть не будучи психологом, не маючи спеціальної освіти, я можу підтримати свого друга чи свою подругу, тобто я можу вислухати, не ставити зайві питання, бути корисним, порадити до кого звернутися, поділитися необхідними сайтами, чат-ботами», – прокоментувала психолог Людмила Мельник.

На жаль, через війну постраждали всі діти та підлітки, адже їхнє дитинство, їхня молодість проходять у воєнний час, у період активних бойових дій у країні, акцентувала вона.

Новинкою цьогорічного табору є навчання із запуску дронів. Також підлітки проходитимуть вишколи з надання першої домедичної допомоги, вчитимуться поводитися зі зброєю та орієнтуватися на місцевості.
Читати ще: На футбольному турнірі біля Луцька змагалися 13 команд: хто виграв. Фото

14-річна Валерія долучилася до таборування разом із подругою. Про цю можливість дівчата дізналися у Луцькому молодіжному центрі.

«Я дуже захотіла в табір, тому що люблю такі заходи. Тут навчають психології, як поводитися з іншими людьми. Загалом тут дуже цікаво», – поділилася враженнями дівчина.
Як анонсували організатори, у зв’язку з великою зацікавленістю з боку підлітків громади не виключено, що до початку нового навчального року буде проведено ще один табір.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus