USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Проїзд турбокільця і виготовлення флікерів: у Луцьку – велоквест для дітей. Фото

Сьогодні 16:16
Маленьких велосипедистів і пішоходів у Луцьку навчали основних правил дорожнього руху. Для них організували квест із перехрестями, дорожніми знаками та розміткою. За успішне проходження такої імпровізованої траси всі учасники отримали подарунки.

Організували пригодницький велоквест «БезпекаПЛЮС» в урбан-парку «Молодіжний» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з патрульною поліцією Волинської області. Партнерами дійства виступили Волинська обласна бібліотека для юнацтва та Луцький міський молодіжний центр.

Навчали дітей правил дорожнього руху в ігровій формі патрульні. Учасники повинні були об’їхати на велосипеді перешкоди на шляху, орієнтуючись на дорожні знаки.

Однією з перших випробувати свої знання з правил дорожнього руху вирішила Ангеліна. Дівчинці про цей корисний захід розповіла вчителька.
Патрульні записували результати проходження велоквесту і пояснювали дітям допущені ними помилки, щоб ті уникали їх у майбутньому.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що ідея квесту виникла спільно з патрульною поліцією, яка постійно працює з дітьми, навчаючи їх правил дорожнього руху. У Фонді запропонували провести захід в ігровій формі.

Велоквести проводять у різних мікрорайонах ось уже понад два роки. Перші заходи організували в сквері імені Героїв Небесної Сотні та центральному парку.
«Бачимо, що велосипеди стали дуже популярними, особливо в період шкільних канікул, коли діти багато часу проводять на вулиці. Дуже важливо навчати наймолодших, як правильно пересуватися на велосипеді вулицями. З огляду на те, скільки дітей завжди бере участь у цих квестах, ми розуміємо важливість цього проєкту. У такій ігровій формі діти легко засвоюють правила дорожнього руху. Тут на власному прикладі вони вчаться, як потрібно, наприклад, рухатися на перехресті. Якщо вони роблять помилки, патрульні їх виправляють, підказують, що не так, пояснюють, як вчинити правильно. Безпека наших дітей надзвичайно важлива. Тому ми будемо продовжувати цей проєкт і надалі», – наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Очільниця відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції у Волинській області Ольга Шмігель пригадала, що велоквести для дітей організовують уже третій рік поспіль.
«Велосипед як транспортний засіб став дуже популярний. Діти змалечку мають навчатися культурі водіння, адже трапляються дорожньо-транспортні пригоди. Тому виникла ідея навчати дітей в ігровій формі, аби вони знали, як поводитися, які є правила дорожнього руху, які є основні дорожні знаки. Протягом виконання завдань патрульні розповідають дітям правила, а наприкінці дарують призи.

Ми наголошуємо, що діти повинні переходити дорогу лише по пішохідному переходу, переводячи велосипед. Перевіряємо, чи діти мають шолом, чи встановлені відповідні світловідбивальні елементи на велосипеді, чи справні гальма та дзвінок», – сказала Ольга Шмігель.
Патрульна додала: після проходження дітьми всіх перешкод їм пояснюють їхні помилки, аби вони їх більше не робили.

У рамках велоквесту також відбулися майстеркласи для наймолодших. Діти виготовляли флікери, вирізали з паперу і конструювали поліцейську машину, малювали листівки для військових.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus