USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Французький актор Ален Делон отримав орден від Зеленського

20 Квітня 2024 00:34
Президент України Володимир Зеленський нагородив 88-річну французьку кінозірку Алена Делона орденом «За заслуги».

Про це заявив посол України у Франції Вадим Омельченко, передає Громадське.

«З першого дня повномасштабної війни Делон багато висловлювався на підтримку України. Для нас це символ, це важливо», — зазначили в посольстві.

Зокрема, актор брав участь в інтервʼю з президентом Зеленським у 2022 році, а також читав твори Тараса Шевченка під час телевізійної програми.

«Пане Делон, дорогий Алене, я знаю, що ви опинилися в не дуже простій ситуації, і хочу сказати вам, що ви не самотні. У вас є багато шанувальників і людей, які вас люблять. Я і мій народ, ми завжди на вашому боці», — наголосив Омельченко.

Читати ще: Дев’ятирічний актор із Луцька отримав майже 100 нагород у всеукраїнських і міжнародних конкурсах

Актор Ален Делон розпочав свою кар'єру в 1957 році. Серед найвідоміших фільмів за участі актора: «На яскравому сонці», «Рокко та його брати», «Леопард», «Нескорений», «Самурай», «Сицилійський клан» та інші. У кількох своїх найпопулярніших стрічках він втілював образ гангстера. Хоча Делон ніколи не знімався в Голлівуді, усе ж він здобув популярність не лише в Європі, а й у США та Азії.

З 1990-х років він рідко з’являвся на екранах, ще у 2017 році Делон заявив, що завершує кінокар'єру. Його остання велика поява на публіці сталася під час отримання «Золотої пальмової гілки» на Каннському кінофестивалі 2019-го.

Наразі Делон рідко залишає свій маєток. Зокрема, актор був у поганому стані після того, як у 2019-му переніс інсульт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus