USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Українці за три місяці відкрили рекордну кількість ФОПів. Скільки зареєстрували на Волині

2 Травня 2024 06:43
Українці за перший квартал 2024 року відкрили понад 74 тисячі нових ФОПів, що на 33,6% більше, ніж за відповідний період торік. Більшість бізнесів відкривають на Київщині і Дніпропетровщині, а лідирують підприємці у сфері торгівлі, надання індивідуальних послуг та ІТ.

Про це повідомляє Опендатабот за даними Єдиного державного реєстру.

«Рекордні 74 050 нових ФОПів відкрили українці за перший квартал 2024 року. Це на третину більше, аніж торік, та 18% більше, аніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Субсидії, митні перевірки та зміна тарифів: що зміниться з 1 травня

Лідером за кількістю нових справ залишається столиця. За І квартал у Києві зареєстрували 10 252 нових бізнесів – це 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина: 6,8 тисяч новостворених бізнесів. Замикає трійку лідерів Київська область: 5,7 тисяч нових ФОПів.

У Волинській області протягом першого кварталу цього року зареєстрували 2243 ФОПів.
Читати ще: Найчастіше зловживають ФОПи: внесення до системи «Шлях» коштує до $7 тисяч

Чверть новозареєстрованих ФОПів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера, незмінна протягом останніх 4 років. Серед найбільш запитаних напрямів бізнесу серед українських підприємців також опинилися надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus