USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Боргує понад сотню мільйонів: «Волиньгазу» заблокували рахунки

Сьогодні 19:56
До акціонерного товариства «Волиньгаз» позивається Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Загальна сума заборгованості – майже 43 мільйони гривень.

У судовому порядку «Волиньгаз» намагається зменшити розмір пені. Це приблизно 10 мільйонів гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Сума контракту була на понад 230 мільйонів. 190 мільйонів сплачено АТ «Волиньгаз». У силу обставин, скажемо так, решту суми не було сплачено, оскільки запроваджено воєнний стан. Це форс-мажорна обставина», – коментує представник АТ «Волиньгаз» Павло Манзій.

Читати ще: «Волиньгаз» влаштовує цирк: лучанка судиться через борг за доставку газу

Серед причин заборгованості – несвоєчасна сплата за газ і комунальних, і комерційних споживачів. А через оголошення воєнного стану примусово стягнути борг не завжди можливо.

«Як ви знаєте, під час воєнного стану не можна в примусовому порядку стягувати з підприємств, які задіяні на нашу перемогу, тобто, це і водоканал, і обленерго. Ми не можемо з них стягувати. Це також і теплоенергетичні підприємства. Вони створюють основну частину заборгованості», – каже представник АТ «Волиньгаз» Павло Манзій.

Читати ще: «Не було здєлки»: із «Волиньгазу» хочуть стягнути 77 мільйонів

Окрім того, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зупинила ліцензію «Волиньгазу» на право розподілу природного газу ще в листопаді 2023 року і видала відповідний дозвіл іншій компанії – ТОВ «Газорозподільчі мережі України». От тільки борги передати забули.

«Для АТ «Волиньгаз» – це катастрофа, тому що АТ «Волиньгаз» іншою підприємницькою діяльністю не може займатися і не міг займатися, крім як розподілу газу. Єдині надходження – від здачі майна в оренду ТОВ «Газорозподільчі мережі України», яке забезпечує розподіл природного газу», – говорить представник АТ «Волиньгаз» Павло Манзій.
Читати ще: «Волиньгаз» перейшов під контроль держави, але судиться з «Газтек». Чи чекати змін у платіжках

Між тим «Волиньгаз» має сплатити ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» понад 77 мільйонів гривень. Товариство навіть не в змозі було сплатити судовий збір.

Приватним виконавцем було накладено арешт на рахунки. «Волиньгаз» не може сплачувати платежі до державного бюджету, сплачувати податки та виплачувати зарплату працівникам. Загальну суму заборгованості представник «Волиньгазу» навіть не наважився назвати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP Сьогодні 20:44
Готують для нового власника?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus