USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

«Волиньгаз» влаштовує цирк: лучанка судиться через борг за доставку газу

Сьогодні 18:45
Луцький міськрайонний суд продовжив слухання у справі 70-річної лучанки Ганни Дубицької, яка вимагає скасувати плату за доставку газу. Як виявилося під час засідання, жодного договору між «Волиньгазом» і позивачкою немає.

Лучанка, яка мешкає в приватному будинку, вимагає скасувати борг за доставку газу, адже труби до оселі прокладені за кошти її батьків ще в 1960-му. Жінка показує документи на труби та інші папери. Своєю чергою документів, які зобов’язували би її платити за доставку газу, немає, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

«Договір про надання послуг на транспортування зі мною не був укладений, технічна документація зі мною не була розроблена. Я нічого не підписувала. З документами мене не ознайомлювали», – наголошує Ганна Дубицька.

Чи ознайомлювали газовики позивачку з документами, чи підписувала вона папери, намагається з’ясувати суддя Віталій Ковтуненко. На це засідання нарешті з’явилася представниця АТ «Волиньгаз».

– Чи визначено положеннями Цивільного кодексу щодо цих відносин, які відбуваються між юридичною особою і фізичною, що вони повинні укладатися лише в письмовій формі? – запитує суддя.

– Відповідно до Цивільного кодексу договір розподілу природного газу…

– Ще раз повторюю запитання. Записуйте!

Запитання про те, чи існує підписаний договір, до представниці АТ «Волиньгаз» Зінаїди Козлюк звучало понад п’ять разів.

– Я притягну вас до відповідальності за неповагу до суду. Суд вам поставив запитання. Ваша відповідь по суті запитання, поставленого судом?

– Відповідь аналогічна попередній, тому що товариство наполягає на тому, що цей договір…

– Я знову з’ясовую, чи визначено положеннями Цивільного кодексу, а не вашим товариством? Цирк «Волиньгаз» починає тут влаштовувати. Вам чітко ставлять запитання.

– Чи укладено в письмовій формі.

– Що не зрозуміло?

– В письмовій формі не укладено.

– Не укладено. Крапка!

Довго не могли поставити крапку в запитанні, коли ж газову трубу від будинку пані Ганни приєднали до загальних мереж і коли лучанка вступила в правові відносини з АТ «Волиньгаз».

– Коли виникли відносини?

– Коли споживач приєднався до розподільчої мережі.

– Називаємо дату.

– 1 січня 2020 року.

– Приєднався до мережі?

– Так.

«До мережі, відповідно до всіх правових документів, ми приєдналися в 1971 році», – апелює Ганна Дубицька.
Читати ще: «Моя труба, а мене тероризують»: лучанка перестала платити за транспортування газу й пішла до суду

Суд вимагав у юристки «Волиньгазу» пояснити, хто і як здійснює розподіл газу до помешкань користувачів, аби з’ясувати, чиї труби і де вони розташовані.

«Газ був у загальному потоці, який був придбаний споживачем, на ГРС міста Луцька прийнятий, далі він був розподілений по розподільних газопроводах до точки врізки на вулиці Пирогова», – говорить Зінаїда Козлюк.

Суддя Віталій Ковтуненко вимагає показати маршрут та ознайомити з тим, скільки газу доставлено до будинку позивачки. Вичерпної відповіді від представниці АТ так і не отримав. Тому в слуханні оголосили перерву. За цей час «Волиньгаз» має підготувати всі документи.

Адвокат лучанки Олександр Терлецький вважає, що є всі підстави скасувати борг його клієнтки за доставку газу, а йдеться про 4800 гривень. Договір, на який опирається надавач послуги, має неточності.

«Якщо «Волиньгаз» посилається на цей договір, то має поставити природній газ і тоді пані Ганна має заплатити за нього. Але що ж робить «Волиньгаз»? Він посилається тільки на пункти про розподіл газу. Не можна укласти типовий договір тільки на одну з якихось послуг. Зараз підтримують цю вимогу, що пані Ганна є боржником, тому суд продовжується», – коментує адвокат.

Наступне засідання в справі має відбутися 11 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus