USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

«Не було здєлки»: із «Волиньгазу» хочуть стягнути 77 мільйонів

24 Січня 2024 20:51
«Оператор газотранспортної системи України» хоче стягнути з «Волиньгазу» майже 77 мільйонів гривень. Мовляв, волинські газовики у травні та вересні 2021 року отримали з газотранспортної системи більше палива, ніж замовляли, і не заплатили за нього. У «Волиньгазі» обвинувачення заперечили.

«Оператор газотранспортної системи України» вважає, що волинські газовики недоплатили за блакитне паливо майже 77 мільйонів гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На нещодавньому засіданні суддя поцікавився, чи сторони не бажають урегулювати конфлікт мирним шляхом.

«Підстав для врегулювання мирним шляхом немає. На моє переконання, суд у підготовчому провадженні здійснив усі процесуальні дії. Тому просила би закрити підготовче провадження й призначити розгляд справи по суті», – прокоментувала представниця ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» Тетяна Кисіль.

У ході справи газовики хотіли провести експертизу.

«Зазначає про необхідність з’ясування питань: чи виникав несанкціонований відбір природного газу? Чи відбирав відповідач природний газ із газотранспортної системи позивача без замовлення таких обсягів? Чи закачував (подавав) позивач природний газ проти волі відповідача?» – вказано в ухвалі.

Представник «Волиньгазу» заперечив багатомільйонну претензію ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

«Це ж справа не є резонансна. Позивач вважає, що поставив газ. Ми вважаємо, що не було цієї здєлки», – сказав представник АТ «Оператор газорозподільної системи «Волиньгаз» Павло Мандзій.
Читати ще: Із ТОВ «Волиньгаз Збут» хочуть стягнути 100 тисяч гривень штрафу

Чому волинські газовики заперечують імовірні борги перед оператором ГТС? Пояснили так: «...оскільки жодних виробничо-технологічних витрат у травні та вересні 2021 року в товариства не виникало. Природа вартості природного газу, яку позивач хоче стягнути, є невизначеною ні щодо власника природного газу, ні щодо його покупця. Акти наданих послуг за травень та вересень 2021 року підтверджують неподання до ГТС обсягів природного газу для врегулювання негативних небалансів у спірний період та незаконність формування маржинальних цін продажу природного газу кожної доби травня та вересня 2021 року».

Наступне судове засідання у справі призначено на лютий 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 24 Січня 2024 21:14
дєржи, дєржи вора. поймать его пора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus