USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12
Олег Дмитрук: Перебільшений апетит або Що робити, якщо придбали забагато продуктів
Акції в магазинах часто змушують нас купити більше продуктів, ніж ми можемо спожити до закінчення терміну їх споживання. Відтак доводиться викидати частину. Як цього уникнути – в дописі блогу.

Під час великих свят або після постів трапляється, що господиня переоцінила апетити сім’ї та приготувала значно більше, ніж родина може з’їсти за раз. Тут згадався старий, але актуальний анекдот: пані з зайвими кілограмами приходить до дієтолога і запитує, як їй схуднути. Лікар запитує про режим харчування жінки. Вона каже, що готує сніданок, їсть свою порцію і потім доїдає те, що залишилося в тарілках дітей та чоловіка, потім та сама історія відбувається з обідом та вечерею. «Заведіть свиню», – радить лікар. Пані здивовано: «Що, ще й після свині доїдати?».

Що ж робити, якщо відро салату і балія борщу вже приготовані?
Замість примушувати близьких переїдати, тільки щоб їжа не зіпсувалася, запросіть до себе в гості друзів чи сусідів і пригостіть їх стравою, якої у вас вийшло забагато. І викидати нічого не доведеться, і побачитеся з приємною компанією чи налагодите дружні стосунки. Наприклад, якщо виявилося, що м'ясо чи ковбаса у вашому холодильнику ось-ось почнуть псуватися, приготуйте піцу.

Її можна з’їсти родиною вдома, можна взяти з собою на роботу і дати дітям як обід у школу. А можна запросити в гості компанію друзів, і піца стане чудовим доповненням для ваших посиденьок.

Якщо ж ви не маєте бажання приймати гостей, заведіть домашнього улюбленця. В сільській місцевості за рахунок домашніх тварин питання викидання продуктів вирішене. У місті ж домашня тварина хоч і не принесе яєць, молока чи сала, але однозначно додасть яскравих фарб та енергії вашому життю. Те, що для домашніх тварин категорично не підходить «людська» їжа, сказали виробники кормів, аби в більших кількостях продавати свою продукцію. Звичайно, потрібно слідкувати за раціоном домашнього улюбленця, але є чимало страв, які ми їмо, і які з задоволенням та без жодної шкоди для здоров’я з’їдять вони.

Іноді ми викидаємо певні продукти, бо вважаємо, що вони їх вже не можна ніяк приготувати. Щоб уникнути цього, варто розширити свій арсенал кулінарних рецептів. Особливо актуальною ця рекомендація є для холостяків. Вміння готувати не лише допоможе зекономити на їжі, а й додасть вам привабливості в очах дівчат. Навчитись готувати вам допоможуть кулінарні телепередачі, книги, а також форуми в інтернеті.

Хочу зауважити, що ці поради стосуються як свіжих продуктів, так і тих, термін придатності яких закінчується. Цікаво, а які рецепти мають волинські господині та господарі, аби не викидати продукти? Запрошую до конструктивного діалогу.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Розумний спосіб не переплачувати за продукти харчування – проводити домашній тендер, тобто порівнювати ціну і якість певного продукту від різних…
Питання економії сьогодні є більш ніж актуальним для більшості українців. Парадоксально, але при цьому кількість зіпсованих і викинутих у смітник…
Часто акційні пропозиції в магазинах спокушають нас придбати більше продукту, ніж нам потрібно. Як зробити покупку раціонально – в черговому…
Коментарів: 4
my_gift Показати IP 27 Березня 2015 10:15
Авторе, Ви знущаєтесь? Який надлишок продуктів? Ви в магазині коли були?? Тут мінімальної кількості не докупишся, а Ви про надлишок.
Вікторія до my_gift Показати IP 30 Березня 2015 13:26
Як на мене, то ніхто ні з кого не знущається. Для когось поради актуальні, для когось ні. Якщо, наприклад, холодильник зламався чи світло вимкнули надовго, то потрібно швидко з'їсти те, в що в ньому зберігалося. В такій ситуації ці рекомендації слушні навіть якщо грошей на продукти обмаль.
Mik (галицька миша) Показати IP 28 Березня 2015 12:09
Виженiть з хати кiшку. I ми, мишi, забезпечимо, вам вiдсутнiсть проблем з надлишками їжi.
Nohorita Показати IP 1 Квітня 2015 21:27
Your story was really infvmratioe, thanks!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus