USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У пацюків виявили майже людські здібності: вони вміють рахувати

20 Квітня 2024 00:17
Дослідження, проведене групою вчених із Міського університету Гонконгу (CityUHK) та Китайського університету Гонконгу (CUHK), підтвердило наявність дискретного почуття числа у пацюків, що є важливою тваринною моделлю для дослідження нейронних основ здібностей та нездібностей до рахунку у людей.

Про це повідомляється на сайті Міського університету Гонконгу.

Почуття числа – одна з основних здібностей тварин до сприйняття світу, що підвищує їхні шанси на виживання. Це також важлива когнітивна здатність, яка є основою для математичних здібностей, характерної риси людського інтелекту. Близько 3-7% людей страждають на дискалькулію, яка впливає на здатність до вивчення математики у людей з нормальним інтелектом.

Вчені розробили алгоритм для створення стимулів, які дозволяють тваринам зосередитися лише на цифрах, зводячи до мінімуму інші відволікаючі фактори. З’ясувалося, що пацюки, які раніше не мали жодних знань про числа, змогли розвинути почуття числа, коли їх навчали звукам, що представляють два або три числа. Пацюки постійно орієнтувалися на кількість звуків при виборі харчової винагороди.

Читати ще: Учені виділили 65 видів тварин, які можуть сміятися

«Коли ми блокували певну частину мозку пацюків, яку називають задньою тім’яною корою, порушувалася їхня здатність розуміти числа, але не почуття величини. Це говорить про те, що в мозку пацюків є особлива область для роботи з числами. Фактично, це перша наукова демонстрація того, що щури здатні розрізняти і класифікувати три різні числа в одному тесті, що перевершує просте кількісне порівняння», – коментує нейробіолог Юнг Вінг-хо із CityUHK.

Вчені розраховують на те, що їхнє дослідження допоможе не лише людям, які мають проблеми з елементарною математикою, а й у розвитку штучного інтелекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 20 Квітня 2024 11:07
А ЩЕ ВОНИ ТАНЦЮЮТЬ,СПІВАЮТЬ І СТРІЛЯЮТЬ З ГРАНАТОМЕТА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus