USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Судять волинянина, який вкрав електросамокат і телефон під час іспитового терміну

1 Травня 2024 21:21
Не дочекався завершення іспитового терміну та скоїв два нових злочини. І замість того, щоб визнати провину, обвинувачений разом зі своїм адвокатом просять суд зняти всі звинувачення і винести виправдальний вирок.

На лаві підсудних опинився молодий чоловік, який, за словами адвоката, не визнає своєї провини. Сам обвинувачений і від дачі показань, і від останнього слова відмовився, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За матеріалами справи, чоловік пограбував свою знайому. Остання не відразу звернулася в поліцію, бо сподівалася, що у її приятеля прокинеться совість і він поверне поцуплений телефон.

«Потерпіла просила про допомогу, однак спочатку не наважувалася зателефонувати в поліцію, оскільки вважала, що телефон поверне добровільно, чого не відбулося», – говорить прокурор Олександр Шота.

Також у помешканні чоловіка слідчі виявили розібраний електросамокат, який вважали викраденим. На його деталях були відбитки пальців обвинуваченого.

Адвокат Віктор Коренга наголошує: «На деталях було віднайдено відбиток мого підзахисного. Це жодним чином не може підтверджувати факт безпосередньо залишення відбитка під час вчинення будь-якого кримінального правопорушення».

Також сторона захисту зауважує, що обтяжувальних обставин немає. Вочевидь забула, що чоловік раніше був судимий, не витримав іспитового терміну та спричинив одразу два тяжких кримінальних правопорушення.

«Не визнав своєї вини у вчиненні кримінальних правопорушень. Хоч відмовився від дачі показів, вважаємо, що органами розслідування не доведено в повному об’ємі факт вчинення ним крадіжки», – коментує захисник Віктор Коренга.
Читати ще: За поцуплений дриль лучанин відсидить сім років за ґратами

Цікаво те, що до обвинуваченого застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак увесь цей час, поки справу розглядали у суді, чоловік під вартою не перебував, бо за нього внесли понад 130 тисяч гривень застави.

«Він заперечував причетність. Вона була встановлена відповідними експертизами і показаннями власників житла, які вказали на те, що сам він його приніс», – говорить прокурор Олександр Шота.

Зараз чоловіку загрожує вісім років позбавлення волі. Саме стільки просить прокурор. Цього разу обвинуваченому доведеться відповідати за все, що накоїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus