USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Ремонт за 49 мільйонів: чому ламають асфальт і розкопують дорогу на Карпенка-Карого в Луцьку

26 Квітня 2024 19:40
Ламають асфальт і розкопують землю. У Луцьку на Карпенка-Карого працюють комунальники з водоканалу. Їхнє завдання – привести до ладу каналізаційний колектор, який обслуговує третину мешканців обласного центру з вулиць Дубнівська, Київський Майдан, Відродження, 55-го мікрорайону і Теремно.

Важливу систему водовідведення, яка впливає і на водопостачання, не ремонтували уже пів століття, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Цей колектор – єдина система, яка забезпечує транспортування стоків від спальних районів міста. Вона стара та зношена.

«Складнощі в роботі – це сам колектор. Є дуже погані ділянки, які в подальшому можуть призупинити сам процес. Стан колектора дуже поганий. Є проломи, просідання», – прокоментував майстер ремонтної бригади Віктор Куц.

У разі неможливості водовідведення, підкреслили комунальники, технічно припиняється і водопостачання. І ця проблема реальна, адже колектор не реконструювали близько 50 років. Лише торік було два обвали. Під час ремонту і виявили, що система – в аварійному стані. Ділянка протяжністю майже два кілометри потребує негайної реконструкції.

«Буквально за два тижні до початку робіт знову сталося обрушення верхньої частини залізобетонної труби», – додав заступник директора водоканалу Святослав Дмитроца.

На водоканалі планують впоратися за п’ять-шість місяців. Як запевнили, ремонт вплине на життя мешканців мінімально.

«Єдиний момент – якщо на каналізаційну станцію буде надходити додатковий обсяг води, пов'язаний з атмосферними опадами, можливо, якщо не буде справлятися тимчасова перекачка, ми будемо тимчасово понижувати тиск води, тобто зменшувати подачу води в оселі», – зазначив Святослав Дмитроца.
Читати ще: У Луцьку розпочалися роботи із реконструкції колектора на Карпенка-Карого

Найбільше потерпатимуть водії, які їздили через вулицю Карпенка-Карого. Тепер тут встановлено тимчасові знаки дорожнього руху. Одна сторона дороги перекрита, а на іншій – двосторонній рух. На кількох напрямках рух авто перекрили.

«Перекрито проїзд зі сторони вулиці Заньковецької. Він організований на другу сторону. І фактично немає наскрізних проїздів зі сторони вулиці Липинського», – сказав Святослав Дмитроца.

Нині на Карпенка-Карого працюють 12 робітників. Поки проводять підготовку до реконструкції. Відомо, що гроші на оновлення колектора (майже 49 мільйонів гривень) – це кошти громади та співфінансування одного з українських банків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ася Показати IP 26 Квітня 2024 20:33
Робіть нічкою, в цілодобовому режимі і впораєтесь за три , чотири місяці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus