USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині в управління держави передали майже 500 кубометрів сосни вартістю понад 1,2 млн грн

6 Травня 2024 15:11
В управління Національному агентству України з питань розшуку активів (АРМА) передано арештований кругляк сосни вартістю понад 1,2 млн грн. Відповідну ухвалу суду вже скеровано до АРМА.

Про це повідомили в ДБР.

Масштабну схему незаконної вирубки деревини працівники ДБР у взаємодії з УСР Нацполіції виявили на Волині наприкінці минулого року. Організували її посадовці лісової галузі та двоє приватних підприємців.

За даними слідства, з липня до грудня 2023 року на територіях Маневицького та Колківського лісових господарств було здійснено незаконні рубки приблизно кількох тисяч дерев, чим було спричинено шкоду довкіллю орієнтовно на 7 млн грн.

Читати ще: Вилучили сосен на 2 млн: на Волині викрили масштабну схему розкрадання деревини з держлісгоспів

Незаконно зрубану деревину обробляли на пилорамі й продавали в Україні та за кордон. Під час обшуків на пилорамі було виявлено великий обсяг зрубаної деревини.
За клопотанням ДБР суд наклав арешт на це майно і тепер майже 500 кубометрів сосен вартістю понад 1,2 млн грн передано на потреби держави.

У межах кримінального провадження тривають експертизи та інші процесуальні дії, за результатами яких винуватцям буде повідомлено про підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ляна Показати IP 6 Травня 2024 16:36
Це справжній жах!На території Камінь- Каширського району,а також колишнього Любешівського вирізаний ліс повністю,лишилось одне тонесеньке нещастя. Свідомих -хто боровся з незаконною вирубкою -місцеві чинуші на фронт сплавили,жінки у Польщі на заробітках аби дітей прогодувати.Тому- боятись нікого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus