USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Хотів уплав потрапити в Польщу – дістав повістку: на Волині затримали двох ухилянтів

7 Травня 2024 15:43
Цими вихідними двоє громадян мали намір через річку Західний Буг потрапити за кордон.

Про це інформують у Волинському прикордонному загоні.

Одного з відчайдухів прикордонний наряд відділу «Амбуків» виявив поблизу українсько-польського кордону в неділю вранці. Невідомий, побачивши прикордонників, почав втікати та кинувся вплав до суміжного берега. Охоронці кордону поінформували колег по той бік держрубежу, де горе-плавця й затримали співробітники Прикордонної варти Польщі.

Як з'ясувалося згодом, затриманим виявився 31-річний уродженець Сумщини. Не маючи законних підстав для виїзду за кордон під час дії правового режиму воєнного стану, чоловік вирішив потрапити туди у незаконний спосіб.

Щоправда, надовго в Польщі він не затримався, адже польські стражі в рамках реадмісії передали правопорушника прикордонникам Волинського загону. Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол за ст. 204-1 КУпАП, а представник ТЦК та СП вручив військовозобов’язаному повістку.

Читати ще: Брали по 5000 доларів: волинянин зі спільником переправляли чоловіків за кордон

Протокол про адміністративне правопорушення та повістка чекали й на 26-річного уродженця Донеччини, який днем раніше спробував у такий же спосіб незаконно дістатися Польщі.

Рішення в обох справах прийматиме суд. Наразі тривають заходи зі встановлення осіб, причетних до незаконного переправлення громадян через українсько-польський кордон.

Читати ще: Двоє волинських прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів

Як відомо, нещодавно трьом мешканцям Володимирського району, фігурантам кримінального провадження, оголошено підозри за організацію переправлення осіб через кордон та обрано запобіжний захід.
Нагадаємо, учора впродовж дня на Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з Тиси дістали тіла шести потопельників-ухилянтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus