USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Луцька громада придбала нові пікапи для військових

7 Травня 2024 18:36
У Луцьку для українських захисників придбали і передали велику партію позашляховиків Mitsubishi L 200. За кошти громади нещодавно було закуплено 13 нових автомобілів. 4 з них напередодні Великодніх свят уже доставлено на схід України. Інші 9 пікапів сьогодні, 7 травня, також підготовлено до відправлення у зону бойових дій.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Ці автомобілі вже давно зарекомендували себе з позитивного боку, – повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук. – Вони відрізняються надійністю, економним і водночас достатньо потужним дизельним двигуном. Тому, думаю, що нарікань від військових не буде. Принаймні минулого тижня, коли ми передавали перші чотири машини, наші захисники були дуже задоволені».
Читати ще: З Луцька на фронт передали 40 FPV дронів

За словами міського голови, чотири транспортних засоби напередодні Великодня отримали бійці 100-ї бригади ТРО, 14-ї ОМБр та загону спецпризначення «Любарт». Пікапи, які міський голова оглянув сьогодні, невдовзі вирушать на Запорізький, Авдіївський, Куп’янський, Лиманський та Бахмутський напрямки, де зараз є найбільша потреба в такій техніці.
Читати ще: Луцьк займає 5 місце в Україні за витраченими коштами на закупівлю БПЛА, Волинська область – четверте

Як повідомив очільник міста, у бюджеті Луцької міської територіальної громади на підтримку ЗСУ у 2024 році передбачено 500 млн грн. З них: 200 млн грн уже використано для допомоги армії. «Але запити від військових частин ми отримуємо постійно, тому плануємо і в подальшому закупляти такі автомобілі та передавати їх військовим», – зазначив Ігор Поліщук.
Окрім цього, військова частина А1008 для потреб 3 механізованого батальйону отримала від Луцької міської ради 20 мультироторних БпЛА типу FPV 8 дюймів з денною камерою.
Квадрокоптер DJI Matrice 30T передали для потреб 1 самохідного артилерійського дивізіону військової частини А0409.
Нагадаємо, делегація з Луцької громади на чолі з Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком повернулася з чергової поїздки на передову. Лучани відвідали наших захисників на Авдіївському, Лиманському та Куп’янському напрямках. Військовослужбовцям передали допомогу від громади на майже 35 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 7 Травня 2024 21:52
Нікому на фронті не потрібні нові пікапи, це просто окозамилювання….необхідні старі та надійні машини, тому, що вони не проїдуть навіть і 500 км саме на фронті, це розхідний матеріал, а він повинен бути якомога дешевшим і ефективним…за ціну такої машини, можна купити мінімум 20 надійних б/у авто…..а так це просто пил в очі, або люксові підсрачники для штабних уродів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus