USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Митрополита Луку, якого підозрюють у розпалюванні ворожнечі, відправили під нічний домашній арешт

7 Травня 2024 16:16
Суд обрав запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Запорізькому та Мелітопольському Луці (Андрію Коваленку). Протягом двох місяців він має перебувати під нічним домашнім арештом.

Про це стало відомо на засіданні суду, передає кореспондент видання «Ґрати».

Так, щоночі від 22:00 до 6:00 йому заборонено покидати домівку. На суді прокурор просив призначити митрополиту цілодобовий домашній арешт. Однак сам Лука не визнав провину і просив залишити його на волі.

За його словами, він має проукраїнську позицію, а арешт ізолює його від пастви та створить зайве напруження в прифронтовому регіоні.

Нагадаємо, 1 травня СБУ провела обшуки в митрополита Луки. Згодом йому офіційно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України, тобто порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками.

За даними руху «ЧЕСНО», він раніше поширював проросійську пропаганду та виправдовував збройну агресію рф проти України.

У 2022 році він заявляв, що українці нібито заслужили російські бомбардування, оскільки вони «терплять гей-паради в Києві». Тому, мовляв, українці «проти Бога і заслуговують на участь Содома та Гомори».

Читати ще: Права рука Онуфрія і «покровитель» голого хориста: що відомо про підсанкційних ієрархів УПЦ (МП)

Окрім цього, на початку російського вторгнення митрополит Лука відповідав за гуманітарну колону із Запоріжжя до вже захопленого тоді Бердянська. Там була присутня і журналістка hromadske та Bihus.info Вікторія Рощина. Лука вказав на неї, через що та опинилася в полоні.

У грудні 2022 року президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, згідно з яким священнослужитель підпав під персональні санкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 7 Травня 2024 18:02
З цивiльними ще бандера вмiв воювати.
Де біллам до Патрiот Показати IP 8 Травня 2024 21:30
Треба ще раз пояснити, що в період війни пропагувати ідею 'русского міра'-це бути на стороні ворога. Спочатку ворог завойовує мізки, а потім територію. Невже це ще комусь незрозуміло? Чи треба цитувати гундчєва( що має кличку 'кіріл')???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus