USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Виїхали з-під постійних обстрілів: із Донеччини на Волинь прибув черговий евакуаційний потяг

7 Травня 2024 14:37
Із пекла війни з Донецької області на Волинь приїхав евакуаційний потяг із переселенцями. 53 людини, зокрема три десятки дітей, вирішили покинути все та перебратися у відносно безпечніші місця.

Дівчинка Ліза приїхала з Мирнограда Покровського району разом із мамою. Через постійні прильоти лишатися вдома було небезпечно, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Дуже чутно прильоти. Кілька разів прилітало в школу, дитсадок, шахту. Ми їхали 24 години. Доїхали добре», – говорить Ліза.

Із Лізою та її мамою в одному вагоні їхала Ірина з Покровська.

«Два з половиною роки нас бомблять, ракети летять. Із нового року – по сім ракет по Покровську майже щодня. Мирноград поруч. Там кожен день прильоти. Тепер ще КАБи. Все чути. Очеретине – КАБи летять, бомблять. Ще в нас снаряди літають. Я позавчора вже думала, що прорвали лінію оборони. Потрапили в склад, все рвалося, летіло, горіло. Слава Богу, рідні живі, але все одно дуже важко», – розповідає Ірина.

Марина виїхала з міста Новогродівка Покровського району з чотирма дітьми та чоловіком. Каже, що одного разу повернулися, а дому вже немає. Дякувати Богу, що всі живі.

«На Вербну неділю розбили будинок повністю. Ми лишилися без нічого. Ми і так переселенці з селища Очеретине. Ми взагалі лишилися без нічого. Все, що в нас є, – це документи, футболки, штани», – зазначає Марина.
Читати ще: На Волині зустріли перший евакуаційний потяг з Донеччини

Семирічна Олена приїхала разом із мамою Тетяною. Вони теж уже двічі переселенки.

«Сильних бойових дій не було спочатку. Зараз більше прильотів. І в склад попало, і в гуртожиток попало. І більш небезпечно стало перебувати на території», – говорить Тетяна.

Волонтери, психологи, рятувальники зустрічали переселенців, спілкувалися з ними та допомагали, щоб усі, хто покинув домівку і приїхав на Волинь, почувалися комфортно.

Далі всіх переселенців під пильним наглядом розселять у різних населених пунктах Волині.

Нагадаємо, з Донецької області до Волині курсуватимуть безплатні евакуаційні поїзди. Виїзди з Донеччини відбуваються 5, 10, 18 та 26 травня. Час евакуації – 14:10.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Зоряна Показати IP 7 Травня 2024 15:42
Дивно, люди переміщаються зі східних регіонів України в умовно безпечні області, і що, діти там не відвідували шкіл, не володіють українською мовою? І це так масово!!!!! Люди не жили в Україні всі ці роки?????
Коментатор до Зоряна Показати IP 7 Травня 2024 16:48
Що ж тут дивного,здавати Схід будуть ,ось і все..
@7 до Зоряна Показати IP 7 Травня 2024 19:06
А як люди їдуть з західної та східної частини України в Німеччину, Норвегію, Ірландію та в інші країни, не живши там раніше і не знаючи мови, їх де приймають. Гуманність в першу чергу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus