USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Пронизлива весняна акустика: у Луцьку виступила відома бандуристка та співачка KRUT. Фото

20 Квітня 2024 09:05
Відома бандуристка та співачка Марина Круть виступила у Луцьку в межах весняного туру Україною. Концерт відбувся 19 квітня у Палаці культури міста. Артистка відома своєю чуттєвою грою на бандурі та винахідливим аранжуванням в Україні та світі, а у 2023 році вона стала фіналісткою Нацвідбору на Євробачення.

KRUT – це про українські традиції гри на бандурі, у якій авторка втілює яскраві акценти в саунд-дизайні та сучасному чуттєвому звучанні кожної пісні.

Нещодавно Марина була у канадському турі, а Луцьк став першим містом у весняному турі Україною.

«Луцьк – це одне з моїх найулюбленіших міст, чесно. Сьогодні перший концерт відтоді, як я повернулася. І за ці півтора місяця відбувся ремонт мого інструмента, ремонт мене, усього, що відбувалося навколо, і я подумки готувалася до сьогоднішнього вечора», – промовила зі сцени Марина Круть.
Як зазначила виконавиця, для теплої атмосфери вона взяла з дому торшер.

На початку виступу співачка презентувала лучанам нову пісню «Квітну з тобою», реліз якої відбувся 12 квітня. Як розповіла Марина, рядки цієї композиції наснилися їй у лютому, коли вона перебувала в канадському турі.
Не обійшлося і без чуттєвого виконання пісні «Леся» (вірш Лесі Українки Contra spem spero). Також прозвучали вже відомі композиції «Колискова», «То таке життя», «ОК», «Дівчинко» та інші.
Перед виконанням пісні «Воля», під яку зал вибухнув оваціями, Марина Круть поділилася думками, де брати сили у наших реаліях, коли вже не хочеться зовсім нічого.
«Я знайшла для себе відповідь, один величезний стрижень – це цінності, цінності тих людей, які захищають нас на фронті», – сказала співачка.
Читати ще: «Не робіть ремонт у кафе Надія». У Луцьку вперше виступив Паліндром та зібрав 88 тисяч гривень для «Азова». Фоторепортаж

Також спільно з благодійним фондом «1991» KRUT розіграла на аукціоні свої цінні речі, щоб придбати FPV-дрони для захисників. Було продано спеціально розроблений фондом календар, ґуню (кожух) і румунську жилетку з Косівського ринку та особливу для співачки силянку. Як підкреслила Марина Круть, для неї аскеза – «все, що я люблю, маю віддати, щоб ця любов пішла далі». Жилетка, до речі, повернулася до співачки, адже чоловік, який її викупив, вирішив задонатити без винагороди.
Ще одним приємним сюрпризом для глядачів стало виконання пісні Володимира Івасюка «Пісня буде поміж нас».
На завершення концерту авторка закликала народ єднатися та на прохання лучан виконала композицію «Забери мене до себе на Різдво». А завершальною піснею стала «Квітну з тобою», яку виконавиця заспівала на біс.
«Ви дуже потрібні мені, бо без вас не існує мене. Я вам дякую за все, що ви робите, за ваші добрі серця, за вашу свідомість. Я знаю, що сьогодні немає випадкових людей, всі люди абсолютно правильні, з тими цінностями, які мають бути в українців зараз. Єднаймося, браття і сестри, в цей темний і непростий час», – звернулася до глядачів Марина Круть.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus