USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Після поранення не повернувся у частину: на Волині військовослужбовець, який два роки не був на службі, отримав умовне покарання

20 Квітня 2024 13:45
Отримав поранення, проходив реабілітацію, а потім не з’явився до військової частини: на Волині військовослужбовець фактично протягом двох років з початку повномасштабного вторгнення був відсутній на службі, за що отримав умовне покарання.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд.

З матеріалів справи відомо, що під час проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України військовослужбовець Андрій З., не отримавши дозволу командира, 22 березня 2022 року не з’явився вчасно на службу до місця постійної дислокації військової частини. Обвинувачений був відсутній на службі до 26 січня цього року, не виконуючи свої службові обов’язки.

Андрій З., який є уродженцем міста Сокиряни у Чернівецькій області, визнав свою вину. Чоловік розповів, що добровільно уклав контракт та проходив службу. Після поранення перебував у госпіталі, потім – на реабілітації. З його слів, наприкінці березня 2022 року він мав повернутися на службу до військової частини, але у цей час перебував удома та займався самолікуванням ніг.

Читати ще: На Волині мобілізований військовослужбовець на 9 місяців втік з військової частини: його покарали умовно

У січні 2024 року після дзвінка внутрішньої безпеки добровільно з’явився до правоохоронних органів та надав визнавальні пояснення. Як зазначив, на теперішній момент проживає за місцем реєстрації разом з батьками. Андрій З. просив суд суворо його не карати, оскільки усвідомив всі свої дії, за що щиро розкаюється.

Врахувавши усі обставини, зокрема те, що Андрій З. є учасником бойових дій, суд замінив для військовослужбовця реальний термін покарання на п’ять років одним роком іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бизон Показати IP 21 Квітня 2024 13:38
Накінець-то правосуддя працює! А не жирного прокурора хабарника на свободу,чи ін.держслужбовця,а військового що захворів ,чи злякався в тюрьму на довгі рокі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus