USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

«Він вдягнув її вперше і востаннє»: історія вишиванки загиблого учасника АТО з Волині Ігоря Климюка

16 Травня 2024 18:29
Волинянка Алла Климюк сім років береже як реліквію вишиванку, яку її син одягнув лише один раз. 22-річний Ігор Климюк вбрався у вишиту сорочку перед відправленням в АТО у 2016 році.

Жінка розповіла Суспільному: її син загинув 10 січня 2017 року на Луганщині. Востаннє вони бачилися, коли Ігор приїхав у відпустку на різдвяні свята.

«Все було вже готове і ми вже збиралися сідати за святковий стіл. І тут син каже: «Мама, попрасуй вишиванку, я хочу її вдягнути». Того вечора він її вдягнув вперше і востаннє», – пригадує Алла Климюк.
За словами жінки, сорочку вишила старшому сину бісером практично за місяць. Розповідає: почала її вишивати ночами, коли Ігор вже брав участь в антитерористичній операції на сході України.

«Вона дуже близька мені, дуже рідна. Тому що в той час, коли я вишивала, всі думки були про нього, як він там, особливо коли не виходить на зв’язок», – каже волинянка.

Мешканець Гіркої Полонки Ігор Климюк у 2015 році після строкової служби підписав контракт і пішов служити гранатометником у 24-ту окрему механізовану бригаду. Загинув 22-річний волинянин від осколкового поранення.
З того часу родина, за словами Алли Климюк, в пам’ять про полеглого сина-військовослужбовця на всі свята збирається за столом у вишиванках.

«Зазвичай до цього ми сиділи всі у святковій новій одежі. Того різдвяного вечора за прикладом Ігоря одягнули всі вишиванки. Відтоді на всі свята ми сидимо у вишиванках», – говорить мама загиблого бійця.
Читати ще: «Завжди готові дати відсіч ворогу», – волинський прикордонник Док

Вишиванку, яку захисник одягнув вперше і востаннє, родина Климюків з Луцького району тепер береже як реліквію.
«Для мене вишиванка – це зв’язок з моїм загиблим сином, який на небесах охороняє нас всіх, нашу Україну. А також це символ тих захисників, які боронять нашу державу і захищають нас від російської навали, пришвидшуючи перемогу», – каже Алла Климюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus