USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.85 10.10

На проблемний маршрут у Луцькому районі додали автобусів

8 Травня 2015 10:18
Проблемним маршрутом «Ратнів-Луцьк» через Оздів відтепер курсуватимуть автобуси двох перевізників.

Про це повідомляє «Під прицілом».

До слова, у вівторок, 5 травня оздівці залишилися без громадського транспорту. Близько п’ятдесяти дітей молодшого віку змушені були добиратися до школи у сусіднє село Гірка Полонка пішки, а це близько 8 кілометрів.

Батьки почали бити на сполох, адже не готові відправляти своїх малюків прямувати пішки по автотрасі, де шалено гасають автівки.

Начальник відділу транспорту та пасажирських перевезень управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА Наталія Семенова зазначила, що перевізник днями написав відмову від рейсу. Мовляв, люди скандальні, тому й не хоче далі курсувати цим рейсом. Проте, запевняє чиновниця, вони прохатимуть перевізника заради дітей до кінця навчального року виходити на рейс.

Шкільного автобуса для цього села не передбачили, тож школярі їздили по науку рейсовою маршруткою «Ратнів-Луцьк». Однак ці поїздки скоріш нагадували небезпечний атракціон, розповідають селяни. Мовляв, для збільшення виручки перевізник зменшив кількість рейсів, а ще по дорозі заїжджав у сусідні села, тож, поки діставався до їхньої зупинки, автобус нагадував консерву з шпротами.

Про цю проблему у ЗМІ писали неодноразово. Негаразди з їхнім рейсовим автобусом почалися в оздівчан ще у 2013 році. Нагадаємо, тоді Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, що проблеми з’явилися, коли маршрут «Луцьк-Ратнів» «пустили» не від залізничного вокзалу, а з першої автостанції обласного центру.

Отож, 5 травня мешканці села Оздів вирішили занести колективну заяву в Луцьку райдержадміністрацію, щоб посадовці врешті звернули на них увагу і таки подбали про безпеку кількох десятків дітей.

У коментарі для інтернет-видання «Під прицілом» начальник відділу транспорту та пасажирських перевезень департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Наталія Остапкович повідомила, що наразі за маршрутом «Ратнів-Луцьк» курсуватимуть автобуси двох перевізників.

Місцевий перевізник написав відмову від рейсу, мотивувавши це скандалами та масовими невдоволеннями селян.

Проте, оскільки з цим перевізником укладено договір з управлінням освіти про перевезення дітей шкільного віку, він зобов’язаний до кінця навчального року возити їх до школи.

Зі слів Наталії Остапкович, з 168 перевізників, які є в області лише один погодився курсувати за маршрутом «Ратнів-Луцьк» через Оздів.

Наразі за цим перевізником проводять процедуру оформлення дозвільних документів без попередньонього конкурсу, так як, зі слів чиновниці, в районі соціально-напружена ситуація.

У рейс новий перевізник вийде з 12 травня 2015 року та курсуватиме за графіком попереднього перевізника.

Зі слів чиновниці, у червні має відбутися конкурс з визначення перевізника за вищевказаним маршрутом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Поправте Показати IP 8 Травня 2015 12:22
Начальник відділу транспорту та пасажирських перевезень управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА Наталія Семенова
КРУПА Показати IP 8 Травня 2015 12:30
У с Крупа з транспортом є також проблеми маршутка на село лише 1 скоро люди будуть вилітати на ходу і ніхто не звертає уваги на це.Добавили Лищенську маршутку але вона туди не їздить для чого там та Наталія Семенівна
Ковель Показати IP 3 Вересня 2015 16:22
Шановні пасажири коли Ви звернете увагу на себе. Коли настане той час,що ви при всій вашій культурі перестанете витирати руки в наші шторки які вісять на вікнах в автобусах, шторкі які перуть наші жінки, коли Ви шановні перестанете клеїти нам на сидінях гумки,коли Ви перестанете смітити насіням в автобусах, коли Ви зайдете з усмішкою і скажете "Доброго ранку чи дня чи вечора" замість ваших кльонів і прокльонів. Ви шановні ПЕНСІОНЕРИ та ДІТИ БАГАТОДІТНИХ хочете їздити безкоштовно? А нам держава дала автобуси безкоштовно, Ви шановні підіть хай вам хліб дадуть безкоштовно, хай вам шкільну форму дадуть безкоштовно,молока,сиру, ковбаси, КОЛИ ВИ НАВЧИТЕСЯ ПОВАЖАТИ НЕ ТІЛЬКИ СЕБЕ А Й ПЕРЕВІЗНИКІВ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus