USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Незаконно видобули піску на понад 1,2 млн грн: на Волині трьом посадовцям повідомили про підозру

1 Травня 2024 19:43
За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури виконувачу обов'язків директора, головному бухгалтеру та бухгалтеру комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою службового підроблення та незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення у великому розмірі службовими особами з використанням службового становища (ч. 3 ст. 28 ч. 1, ст. 366, ч. 4, ст. 240 КК України).

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

За даними слідства, із вересня по грудень 2023 року члени групи без отримання спеціального дозволу на користування надрами та сплати у бюджет відповідних платежів, використовуючи належну підприємству техніку, здійснювали на території селищної ради видобуток піску та доставку його клієнтам.

Читати ще: Незаконно видобули піску на понад 1,2 млн грн: на Волині повідомили про підозру керівнику та бухгалтерам комунального підприємства

При цьому вони вносили до офіційних документів відомості щодо використання транспортних засобів комунального підприємства в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, та отримували кошти від клієнтів.

У результаті цих протиправних дій довкіллю завдано шкоду на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Досудове розслідування: Луцьке РУП ГУНП в області за оперативного супроводу УСР в області ДСР Національної поліції України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus