USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

У Парижі під час першотравневих мітингів постраждали 57 поліцейських, затримані 35 осіб

2 Травня 2024 13:55
Під час мітингу та ходи на 1 травня в Парижі постраждали 57 правоохоронців та були затримані 35 осіб.

Ці цифри повідомила поліцейська префектура столиці, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

«Ваші мужні дії дозволили паризькій демонстрації пройти в хороших умовах, попри присутність порушників порядку, які мали намір затіяти бійку і завдати шкоди. Деякі з вас були поранені, і мої думки з вами», – звернулася до правоохоронців префект Парижа Лоран Нуньєс в соцмережі Х.

Під час демонстрацій в столиці 57 співробітників силових структур отримали поранення. З 35 осіб, яких затримали, четверо були заарештовані за застосування сили до правоохоронців.

Від 18 тисяч, за даними префектури, та до 50 тисяч демонстрантів, за даними профспілок, пройшли в середу столицею, що приблизно в десять разів менше, ніж у 2023 році, коли на День праці протестували проти пенсійної реформи.

Читати ще: Завтра у Луцьку відбудеться Хресний хід: на кількох вулицях зупинять рух транспорту

Загалом у Франції, за оновленими даними Міністерства внутрішніх справ, 1 травня в демонстраціях, організованих до Дня праці, взяла участь 121 тисяча людей, тоді як профспілки нарахували понад 200 тисяч.

Зазначається, що першотравневі демонстрації у Франції об’єднали учасників з різними вимогами – від підвищення зарплатні до припинення вогню в Газі та більшого захисту працівників у Європі. Одними з найактивніших були учасники пропалестинських заходів та противники проведення Олімпійських ігор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus