USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку попрощалися з підполковником Василем Матюком

2 Травня 2024 15:02
Сьогодні, 2 травня, у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відбулося відспівування Матюка Василя Васильовича (23.04.1975 року народження), який поклав життя, захищаючи Україну.

Про це повідомили у міськраді.

Підполковник Матюк Василь Васильович був призваний на військову службу до складу військової частини на посаду заступника командира батальйону з морально-психологічного забезпечення та загинув 29.04.2024 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності і незалежності України поблизу населеного пункту Новодарівка Запорізької області.

Василь Матюк працював у ДКП «Луцьктепло», очолював службу охорони і цивільного захисту. Та вже 24 лютого мобілізувався до Збройних Сил України, як і у 2014 році. «Завжди спокійний і привітний, врівноважений і дуже приємний у спілкуванні, добрий, щирий, приклад сім’янина, батька, чоловіка. Людина з великої літери», – так відгукуються про Василя Васильовича колеги.
До спільної молитви за упокій душі спочилого воїна разом із рідними, друзями, бойовими побратимами долучився Луцький міський голова Ігор Поліщук.
У скорботній проповіді Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зазначив, що бути покликаним захищати Батьківщину – це велике служіння, і не кожен може його виконувати. «Сьогодні ми проводжаємо в останню дорогу підполковника – людину, яка несе відповідальність та веде у бій півтори тисячі людей, тому він не може проявляти слабкість – натомість, бути прикладом для інших. Особливо скорботно прощатися з чоловіками, які є взірцями чеснот, гідності та мужності. І ми маємо честь стояти біля труни великого воїна», – сказав він.
Після завершення богослужіння труну з тілом покійного воїна пронесли Театральним майданом, де сотні лучан стали перед захисником на коліна і схилили голови. Біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» присутні виконали Державний Гімн України.


Поховали Героя у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Захисника. Вічна шана, честь і слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus