USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.46 10.64

Журналіст The Sunday Times поспілкувався з російськими полоненими, захопленими в Курській області

Сьогодні 12:30
Захоплені в полон у Курській області російські військовослужбовці розповіли про хаос, відчай і безлад, що панували у збройних силах РФ, коли Сили оборони України розпочали наступ 6 серпня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у недільній публікації британського видання The Sunday Times.

Операція українських військ продемонструвала несподівану слабкість російської прикордонної оборони. Це засвідчили військові, з якими автор публікації поспілкувався в їхніх тюремних камерах на північному сході України.

Читати ще: FT: Україна і Росія почали перемовини про обмін полоненими, захопленими в Курській області

Один із них, Сергій Карімов, розповів, як його старший офіцер намагався додзвонитися до командира батальйону, коли їхній підрозділ потрапив під обстріл, проте командир на той час утік.

Інший полонений сказав, що намагався виконати наказ свого командира не здаватися в полон живим, щоб уникнути катувань. Він підірвав гранату, вважаючи, що загине, проте вижив. Український медик витягнув осколки з його ноги в тюремній лікарні.

Прикордонник Сергій Заїкін розповів, що командири його підрозділу повтікали, а коли до їхнього місця розташування підійшли ЗСУ, хтось зі строковиків вигукнув: «Будь ласка, не стріляйте, ми солдати строкової служби».

За словами одного з полонених, коли його та інших захоплених везли до в’язниці, охоронці зупинилися біля магазину й на «власні гроші» купили їм води, випічки й цигарки. «Ми вмирали з голоду, – сказав він. – Ця випічка була для нас як манна небесна».

Бранцям видали чистий одяг і пластикові сандалі. «У нас були чисті тарілки, з яких ми могли їсти», – розповів Заїкін.

Читати ще: The Sunday Times: Стармер вирішив відкрито визнавати застосування британської зброї у Курській області

В’язні двічі на день виходять на прогулянку. Вони читають і грають у шахи. На обід у день зустрічі з журналістом подавали овочевий суп з хлібом. На сніданок – кашу.

«Ми дивимося багато новин по телевізору, – сказав один з військових РФ. – Вони українською мовою, але більшу частину я розумію».

Захопленим новобранцям пощастило: вони очікують, що незабаром їх відправлять додому в обмін на українських військовополонених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus