USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

FT: Україна і Росія почали перемовини про обмін полоненими, захопленими в Курській області

Сьогодні 19:29
Україна і Росія почали перемовини про обмін полоненими, захопленими в Курській області РФ.

Про це пише Бабель з посиланням на Financial Times.

Українська військова розвідка підтвердила виданню, що Україна вже працює над обміном. Напередодні уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону розповів, що російська омбудсман Тетяна Москалькова звʼязалася з ним для початку обговорення обміну військовополоненими.

Київ не розголошує точну кількість російських полонених, захоплених під час Курської операції, але урядовці та солдати на кордоні повідомили FT, що це «сотні» військових. Британське видання Independent з посиланням на неназваного українського полковника пише, що в полон потрапили майже 2 000 російських солдатів.

Неназваний посадовець Служби безпеки України заявляв, що тільки спецпризначенці відомства захопили в Курській області 102 російських бійців з 488-го мотострілецького полку та чеченського підрозділу «Ахмат». За його словами, це найбільша кількість полонених, захоплених за один раз.

Захоплення російських військовополонених, припускає видання, посилить заклики Києва повернути тисячі своїх полонених з Росії. Хоч Україна офіційно не розкриває цілей Курської операції, президент Зеленський неодноразово хвалив українських військових за поповнення «обмінного фонду» для обміну полоненими з Росією.

Читати ще: Україна створила першу військову комендатуру в Курській області

У Росії раніше заявляли, що Москва може припинити обмін полоненими. Але Лубінець сказав, що його розмова з російською колегою Москальковою дала йому надію, що перемовини щодо цього можуть рухатися вперед.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus