USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.45 10.60

The Sunday Times: Стармер вирішив відкрито визнавати застосування британської зброї у Курській області

Сьогодні 08:44
Британське видання The Sunday Times написало, що прем’єр Великої Британії Кір Стармер та міністр оборони країни Джон Хілі прийняли рішення бути більш відкритими щодо застосування наданої Україні зброї на території РФ, зокрема, у Курській області.

Про це пише ВВС з посиланням на The Sunday Times, передає Українська правда.

Видання з посиланням на джерело в британському уряді зазначає, що прем’єр та міністр минулого тижня ухвалили рішення не стільки змінити політику підтримки України, скільки змінити тон і відкритіше визнавати ступінь участі Великої Британії. Прикладом може бути те, як швидко було визнано, що в наступі ЗСУ використовуються танки Challenger 2.

«Жодної сором’язливості з приводу того, що британська зброя застосовується на території Росії в рамках оборони України, не буде. Ми не хочемо жодної невизначеності чи знервованості щодо підтримки Британії в цей критичний момент, а боязка чи невпевнена відповідь могла б свідчити саме про це. Ми повинні пишатися тим, що пожертвували техніку, яка допомагає Україні оборонятися», – сказало джерело.

На думку британських політиків, це переконає союзників допомагати Україні більше, а британське суспільство – що безпека та економічне благополуччя країни залежить від подій на полі бою.

Читати ще: Втрати армії РФ в Україні перевищили 600 тисяч військових

Танки – не єдина британська зброя, що застосовується ЗСУ в Курській області. Sunday Times згадує ще й дрони, але не уточнює їх тип. Досі було відомо про дрони Malloy, але це не бойові апарати, вони призначені для постачання військ або, наприклад, евакуації поранених.

Sunday Times, слідом за деякими іншими ЗМІ, пише, що британський уряд хоче дозволити Україні застосовувати ракети Storm Shadow по військових цілях у глибині Росії, але цьому заважає позиція партнерів, які беруть участь у їхньому виробництві – Франції та США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus