USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Зеленський: Курська операція зірвала плани Росії зі створення буферної зони на території України

Сьогодні 19:05
Операція Сил оборони в Курській області РФ зірвала плани Росії зі створення власної буферної зони на території України.

Про це на пресконференції заявив президент Володимир Зеленський., передає Бабель.

«Курська операція принесла кілька речей. Передусім – окупація Харківщини зупинена, ми мали інформацію щодо створення [Росією] буферних зон на Харківщині, а потім на півночі. Не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина – ось що може бути в планах», – наголосив він.

Президент підкреслив, що Курська операція запобігла окупації Сумщини та Чернігівщини, а також розбила серйозне угруповування військ Росії.

Читати ще: Україна успішно випробувала першу власну балістичну ракету

«І сьогодні пересування [російських сил] після Курської операції з Харківщини і Запорізького напрямку вже по факту відбулось. Чи буде далі – залежить від нас, скільки ми будемо успішно продовжувати Курську операцію. А те, що вони поки не забирають війська з Донеччини, зрозуміло: там найпідготовленіші їхні війська і це їхній стратегічний напрямок – вони дуже хочуть окупувати Донеччину», – додав Зеленський.

Він також прокоментував інформацію медіа про те, що Курська операція начебто зірвала енергетичні переговори в Катарі.

«Не повʼязані абсолютно речі – Курська операція і зустріч в Катарі. Курська операція не повʼязана з жодним з пунктів формули миру. Дуже багато всього пишуть, та іноді це не дуже допомагає. Курська операція мала інші цілі, ніж зустріч щодо енергетики з колегами. Енергетика дуже важлива, але важливо закінчити війну», – сказав президент, не уточнюючи, чи планували в Катарі зустрітися з представниками РФ.

Читати ще: Журналіст The Sunday Times поспілкувався з російськими полоненими, захопленими в Курській області

Зеленський додав, що зустріч не зірвана – її провели онлайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus