USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Україна успішно випробувала першу власну балістичну ракету

Сьогодні 18:06
Україна вперше позитивно випробувала балістичну ракету власного виробництва.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції, пише Бабель.

Зеленський не розкрив жодних деталей про те, що це за ракета, і про її випробування. Однак подякував українському оборонно-промисловому комплексу, який «працює 24/7».

Читати ще: Росія вперше атакувала розподільні підстанції касетними боєприпасами

Також 24 серпня Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон «Паляниця». Тоді президент заявив, що ворог був уражений, не уточнюючи, де саме застосували зброю.

«Паляницю» розробили власними зусиллями лише за півтора року – щоб знищити наступальний потенціал РФ. У межах дії «Паляниці» – 20 військових російських аеродромів. Ракету-дрон запускатимуть з наземних установок. Вона коштує набагато менше за аналоги, а робота над її здешевленням і збільшенням виробництва триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus