USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Я отримав кулю за демократію», – Трамп провів перший мітинг після замаху

Сьогодні 14:57
Напередодні експрезидент США Дональд Трамп провів мітинг у штаті Мічиган. Це був перший мітинг відтоді, як він пережив спробу замаху, а також перший спільний мітинг з кандидатом у віцепрезиденти від Республіканської партії Джеймсом Девідом Венсом.

Про це повідомили Reuters і BBC.

На мітингу Трамп повернувся до свого традиційного висміювання демократів і навіть порівняв із собакою колишню спікерку Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі.

«Вона накинулася на нього, як собака. Вона божевільна, як постільний клоп», – сказав Трамп, коментуючи останні заклики Пелосі до Джо Байдена знятися з виборів.

На цьому мітингу він взагалі багато критикував демократів за те, що вони спочатку самі обрали Байдена кандидатом від своєї партії, а потім почали тиснути на нього, щоб той знявся. Мовляв, демократи «самі не знають, хто їхній кандидат».

Читати ще: У Трампа готують кампанію проти Гарріс, якщо вона замінить Байдена на виборах, – NYT

Протягом заходу Трамп кілька разів згадував невдалу спробу замаху на нього.

«Сподіваюся, мені більше не доведеться проходити через це. Це було так жахливо», – жалівся Трамп.

Згадуючи замах, Дональд Трамп заявив на мітингу, що «отримав кулю за демократію», зазначаючи, що демократи звинувачуть його в тому, що він – «загроза демократії».

Багато хто з глядачів мітингу в Мічигані сказав, що їм не завадив прийти на захід замах на Трампа на його попередньому мітингу в місті Батлер штату Пенсильванія. Під час того мітингу вбили одного відвідувача і ще двох серйозно поранили. Деякі навіть казали, що прийшли саме через ту стрілянину.

Читати ще: Закривавлене обличчя Трампа зробить його героєм, – The Sunday Times

Подружжя розповіло BBC, що їхня 26-річна донька благала їх не відвідувати мітинг у Мічигані, побоюючись за їхню безпеку після замаху. Однак вони «відчували себе зобовʼязаними» приїхати.

На подію в Мічигані зібралися тисячі глядачів. На відміну від попереднього мітингу, це зібрання організували в закритому приміщенні з посиленою охороною. Поліція охороняла кожен куточок кількох кварталів від місця події, а співробітники Секретної служби розташувалися на верхніх балконах арени і спостерігали за натовпом з висоти пташиного польоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus