USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Закривавлене обличчя Трампа зробить його героєм, – The Sunday Times

14 Липня 2024 21:51
Напади, в результаті яких гине або отримує поранення американський президент, є жахливими, заворожувальними, послідовними і такими, що стають предметом змови і легенд.

Про це у своєму матеріалі для The Sunday Times пише політичний оглядач Девід Чартер.

Він зазначає, що Рональд Рейган був останнім президентом США, в якого влучила куля, всього за два місяці до його першого терміну. Міфологізація почалася невдовзі після того, як Джон Гінклі-молодший вистрілив у нього біля готелю «Вашингтон Хілтон», і він був близький до смерті, коли куля зупинилася в сантиметрі від його серця.

«Медовий місяць закінчився, і народилася нова легенда», – написав тоді покійний журналіст Washington Post Девід Бродер.

Автор зазначає, що в суботу Дональд Трамп був так само близький до смерті – ще один дюйм означав би катастрофічні травми і історію, більш схожу на постріл, який влучив у голову Джона Кеннеді.

Читати ще: Трамп погрожує наслідками в разі поразки у листопаді

«Як і в обох цих випадках, замах на Трампа породив численні знакові образи – у випадку Трампа кулак, що розмахує повітрям, натовп агентів Секретної служби, які намагаються одночасно захистити і вивести його зі сцени, і його вигуки: «Бийся! «Бийся! Бийся!» – йдеться у статті.

Водночас автор зазначає, що якщо у 2023 році визначальним образом Трампа був його зухвалий знімок, то у 2024 році – це його зухвале, забризкане кров’ю обличчя.

«Це може здатися цинічним, але в рік виборів ці фотографії та відеокліпи будуть крутити знову і знову, щоб підтримати Трампа як мужнього, непереможного героя. Популярність Рейгана отримала принаймні короткочасний імпульс частково через те, що він стоїчно і привітно переносив свої поранення. Будь-яка зміна популярності Трампа може залежати від того, чи наслідуватиме він приклад 40-го президента», – пише оглядач.

Читати ще: Трамп і Путін торгуються, скільки української землі може залишити за собою РФ, – Politico

Він прогнозує, що Трамп «напевно отримає героїчний прийом на республіканському з’їзді наступного тижня і може отримати поштовх в опитуваннях громадської думки».

«Ентузіазм і рішучість республіканців прийти і проголосувати, ймовірно, зросте – значний поштовх, оскільки це «вибори явки» між двома кандидатами, які викликають велике презирство. Той, хто зможе переконати більшу частину природної бази підтримки своєї партії не бути байдужим, стане переможцем», – резюмує автор матеріалу.

В експрезидента США, нинішнього кандидата на посаду глави Білого дому Дональда Трампа стріляли під час виступу в Пенсильванії. Його швидко оточила озброєна охорона, і він лежав близько хвилини. Потім він піднявся на ноги і підняв кулак у повітря, після чого його вивели зі сцени і посадили в автомобіль, а потім відвезли з місця події. Політика було поранено у вухо.

Читати ще: «Насильству немає виправдань»: Зеленський прокоментував замах на Трампа

Згодом стало відомо, хто вчинив замах на Трампа. Це зробив 20-річний хлопець Томас Метью Крукс, який напередодні записав відеозвернення, де жорстко розкритикував республіканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Липня 2024 21:59
Закапане обличчя Стормі Деніелс не зробило з неї геройку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus