USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.56

Понад 20 волинських поліцейських цьогоріч притягнули до відповідальності, – прокуратура

Сьогодні 12:03
За результатами службових розслідувань до передбаченої законодавством відповідальності цього року було притягнуто 23 поліцейських у Волинській області.

Про це розповів очільник відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Волинської обласної прокуратури Сергій Мазурок під час круглого столу «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи під час мобілізації».

Цьогоріч органи прокуратури області здійснюють процесуальне керівництво у 22 кримінальних провадженнях за фактами порушень прав людини, пов’язаними з перевищенням повноважень працівниками правоохоронних органів. Цього року зареєстровано дев’ять нових таких проваджень.

Читати ще: Права людини під час мобілізації: в Луцьку – круглий стіл за участі ТЦК та СП, поліції і представництва Омбудсмана

«Не можна сказати, що така кількість проваджень пов’язана з мобілізаційними заходами, де працівники поліції затримували громадян, перевищуючи свої повноваження. У випадку двох проваджень ДБР проводить досудове розслідування. Два обвинувальні акти скеровано в суд стосовно трьох працівників поліції, але це більш стосується перевищення повноважень під час процесуальних заходів», – сказав Сергій Мазурок.

Він нагадав, що органи прокуратури наділені повноваженнями перевірки дотримання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, ЗУ «Про Національну поліцію» та «Про попереднє ув’язнення».

Читати ще: Скільки засуджених із Волині виявили бажання мобілізуватися

За дев’ять місяців цього року в області адміністративно затримували понад 600 громадян.

«Виявляли прокурори на місцях порушення вимог законодавства при адміністративному затриманні. У ході періодичних перевірок ми встановили понад 20 фактів, коли протоколи не оформляли взагалі. Мали місце окремі порушення безпідставного адміністративного затримання осіб. Для прокурора не важливо, чи це затримання під час мобілізаційних заходів, чи це пов’язано з іншим. Вимоги Закону мають бути дотримані. Однак такі факти мали місце. Ми відреагували. Цьогоріч 23 поліцейських за результатами службових розслідувань притягнуто до передбаченої законодавством відповідальності», – наголосив Сергій Мазурок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus