USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.56

Скільки засуджених із Волині виявили бажання мобілізуватися

Сьогодні 11:13
Станом на початок жовтня цього року близько 140 ув’язнених із Волинської області відбули у військові частини для проходження служби. Загалом мобілізуватися виявили бажання 160 засуджених.

Про це розповів очільник відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Волинської обласної прокуратури Сергій Мазурок на круглому столі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи під час мобілізації».

Читати ще: Права людини під час мобілізації: в Луцьку – круглий стіл за участі ТЦК та СП, поліції і представництва Омбудсмана

«19 травня 2024 року набрали чинності відповідні зміни щодо проходження військової служби окремими категоріями громадян. Налагоджено взаємодію адміністраціями і Луцького слідчого ізолятору, і Маневицької виправної колонії з працівниками ТЦК та СП. Велика роль – Військової служби правопорядку. Проводиться робота з військовими частинами щодо виявлення бажання цього контингенту проходити службу по мобілізації», – інформував Сергій Мазурок.

Загалом 160 засуджених у Волинській області звернулися з відповідними заявами, пройшли належні процедури відбору, зокрема пройшли ВЛК. Військові частини їх відібрали. 140 клопотань за участю прокурорів задоволені в суді. І станом на 5 жовтня 136 людей, які були засуджені, відбули для проходження служби по мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP Сьогодні 11:29
А можно узнать какой это процент от общего количества сидельцев?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus