USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

«Перейдуть кордон і відразу здадуться». Українські військові показали, що коїться на кордоні з Білоруссю

Сьогодні 17:46
Після низки повідомлень про те, що самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко стягує білоруські війська до кордону, українські прикордонники вирішили показали, що там відбувається просто зараз. Екскурсію українсько-білоруським кордоном організував військовий кореспондент Артем Овдієнко.

Військові, які стоять на захисті України, запевнили, що для оборони в них є все: вмотивовані люди, надійні фортифікаційні споруди, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«У нас є бажання захищати Батьківщину. Якщо вони не наважилися у 2022 році, то у 2024-му, дивлячись, як Україна боронить свої території, є великий сумнів, що наважаться», – говорить боєць на позивний Кум.

Показали українські прикордонники фортифікації. Усі окопи обшиті деревом. Над головою – захист і від негоди, і від ворожого спостереження. До всього маскувальна сітка, яка, за словами Артема Овдієнка, має захистити воїнів від дронів.

Читати ще: У ДПСУ повідомили подробиці про переміщення військ Білорусі

«Я вважаю, що вони, мабуть, найімовірніше, почнуть з обстрілів, а потім будуть заходити. Ми будемо застосовувати свої мінно-вибухові пристрої», – каже Бульдог.

Загальна протяжність українсько-білоруського кордону становить 1084 кілометри. По наш бік – міцна фортифікація.

«Ми перебуваємо на штучно насипаному кількаметровому валу, замінованому на всій протяжності осколковими мінами. Під нами – протитанковий рів, заповнений водою. Потім – мінна полоса, про що свідчить табличка з написом «міни», паркан із колючого дроту, прикордонний стовп у наших улюблених кольорах. Далі – нейтральна смуга. І якщо уважно придивитися, то там бачимо стовпи в білоруських кольорах», – коментує кореспондент Артем Овдієнко.
За його словами, прикордонники зі спостережного пункту бачать лише маленьку частину того, що потрібно. Тому українські захисники мають у своєму арсеналі додаткові очі – це БПЛА, з допомогою яких воїни моніторять кордон з неба.

Читати ще: Білорусь стягнула до кордону з Україною армію та вагнерівців: у МЗС різко відреагували

«З території Білорусі все спокійно. Ми агресивних дій не спостерігаємо. Ми спостерігаємо повсякденну діяльність Республіки Білорусь», – говорить Чіп.

«Я не думаю, що вони підуть. А якщо навіть підуть, то перейдуть кордон і відразу здадуться, скажуть: хлопці, ми з вами», – додає Пуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
F16 1:0 Показати IP Сьогодні 18:20
Ну фантазер. З вами хiба що два ханиги будуть. Зiрки що ви про себе наслухались ,клоуни.
Дон Показати IP Сьогодні 18:46
Рів з водою і колюча проволка-серйозний захист))) А друга,третя лінія оборони,ні,не треба?)
Анонім Показати IP Сьогодні 19:10
Наші цивільні теж як тільки перейдуть кордон терміново шукають способи здатись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus